Expositie Marianne de Bil – Kunsthuis Wijchen

Expositie Marianne de Bil - Kunsthuis Wijchen - Wijchen=

Expositie Marianne de Bil – Kunsthuis Wijchen

  • 06 april 2024 - 28 april 2024
  • 12:00 - 17:00
  • Kunsthuis, Wijchen centrum, Wijchen overig
  • Gratis

Marianne de Bil is een beeldend kunstenaar die werkt met alle zintuigen. In haar nieuwste tentoonstelling prikkelt ze alle zintuigen van de toeschouwer. “Het gaat mij om het delen van een ervaring, een beleving”.

Marianne had haar expositie ‘Extreem luid & ongelofelijk dichtbij’ willen noemen, echter dit vormde al de titel van een roman van Jonathan Safran Foers. Marianne speelt met tegenstellingen: in haar werk is het soms ook ‘extreem stil en ongelooflijk ver weg’. Haar werk is persoonlijk en gaat over het verliezen van mensen uit haar leven. Op grote doeken schildert ze fragmenten van foto’s uit haar jeugd en noemt ze ‘familiestukken’.

Minuscule tekeningen op microscoop glasplaatjes hangen aan dun draad van het plafond naar beneden en zweven er in stilte. Ze verhoudt zich tot het steeds veranderende beeld wat door de tijd veroorzaakt wordt. Ze gebruikt hiervoor verschillende materialen en meerdere disciplines.

Praktische informatie
Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen). Van 6 april t/m 28 april 2024 alle zaterdagen, zondagen 12- 17 uur. Toegang gratis.