Expositie Marijke Snoek – Kerk de Schakel

expositie Marijke Snoek - Kerk de Schakel - Wijchen=

Expositie Marijke Snoek – Kerk de Schakel

  • 14 april 2024 - 26 mei 2024
  • De Schakel (Protestantse kerk), Wijchen centrum, Wijchen overig
  • Gratis

De volgende expositie in de Schakel Van zondag 14 april tot en met 26 mei 2024 zullen er schilderijen van Marijke Snoek te zien zijn. Het thema ‘Onderweg’ is een thema waar zij al jaren mee bezig is. De schilderijen worden gekenmerkt door een impressionistische stijl, met veel aandacht voor licht en schaduw.

Marijke Snoek
Vanaf de tijd dat ik studeerde aan De Foudgumse School (www.defougumseschool.nl, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst), ben ik bezig met het thema ‘ONLINE EN ONDERWEG’. Dit is een eigentijds thema dat mij steeds opnieuw inspireert en waarmee ik nog jaren vooruit kan. Mijn huidige techniek is olieverf op doek. Graag schilder ik met mijn eigen eigentijdse ideeën of concepten. In mijn huidige ontwikkeling, merk ik dat ik zó wil schilderen, dat de kijker in het schilderij wordt gezogen, zodat hij/zij onderdeel wordt van het gebeuren op het doek. Hoe meer ik me als schilder inleef in de situatie, in het idee of concept van mijn denken, hoe beter het schilderij er voor mij uit zal gaan zien. Het gaat er mij niet alleen om dat mijn ideeën of concepten een simpele vertaling worden van ‘mensen die (altijd) online zijn’, en/of van ‘mensen die (altijd) onderweg zijn’, maar dat de werkelijkheid achter dit beeld een werkelijkheid is die de kijker aangaat, die over hem/haarzelf gaat, die een andere, diepere werkelijkheid laat zien: een ‘onzichtbare’ werkelijkheid. Bijvoorbeeld: werkdruk, stress, eenzaamheid, leegte etc., maar ook de schoonheid van Gods schepping, de manier waarop het licht ergens op valt, de schoonheid van het leven!

Praktische informatie
De expositie is te bezichtigen in de Protestantse kerk de Schakel zondag 14 april t/m 26 mei. Meer informatie Marijke Snoek is te vinden op haar website.