Expositie Mary de Vries ‘Blad en bloem’

kunsthuis-expositie-bladenbloem

Expositie Mary de Vries ‘Blad en bloem’

  • 04 februari 2023 - 26 februari 2023
  • Geopend op za. & zo.

  • 12:00 - 17:00
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • gratis

Van 4 t/m 26 februari 2023 kun je de expositie ‘blad en bloem’ zien van Mary de Vries in het Kunsthuis Wijchen.

De expositie Blad en Bloem toont hoe Mary de Vries in vijfenveertig jaar schilderen steeds op een vernieuwende manier de bloemen- en plantwereld heeft vormgegeven. Er is onder andere vroeg werk in aquarel te zien, sterk uitvergrote bloembladeren in pastel uit een latere periode, en vooral recent werk in acryl. Haar schilderijen geven uitbundig of juist sereen de pracht van de bloemenen plantenwereld weer. Ze getuigen altijd van het plezier en vrijheid van schilderen die past bij het onderwerp.

Wat haar al die jaren is blijven fascineren aan de plantenwereld is de variëteit aan vormen, de weelderige schakeringen van kleuren, het zonzoekende, het zichzelf genoeg zijn van deze levende wezens. Het gaat haar niet om de natuurgetrouwe afbeelding van planten en bloemen, maar meer om het wezen: hoe een bloem zich toont, wat die uitdrukt of oproept.

Te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen). Van 4 t/m 26 februari op zaterdag en zondag van 12- 17 uur. Carnavalsweekeinde gesloten. Toegang gratis.