Expositie ‘Ons Kasteel’

Expositie 'Ons Kasteel' in het museum van kasteel Wijchen - Wijchen=

Expositie ‘Ons Kasteel’

  • 27 februari 2022 - 08 mei 2022
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • Entree kasteel

Fototentoonstelling over de renovatie en restauratie van Kasteel Wijchen 2020-2021

Kasteel Wijchen is de trots van Wijchen en haar inwoners. Het renaissancekasteel met zijn gracht is hét historische visitekaartje van Wijchen, met een bouwgeschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De oorspronkelijke motte werd een kasteel.

Door meerdere verbouwingen in de 20e eeuw was er weinig meer van het oorspronkelijke kasteel te ervaren. Een restauratie was nodig. Het 17e eeuwse kasteel is in 2020 en 2021 in zijn oude pracht hersteld. Scheuren en verzakkingen in de kasteeltoren zijn aangepakt en diverse kamers in het kasteel hebben hun originele karakter terug. De kelders zijn gedeeltelijk uitgediept en voor het eerst te bekijken. De binnenplaats heeft een glazen dak gekregen en ‘achter de schermen’ is er hard gewerkt: een verbeterde luchtafvoer en duurzame warmteregeling. Kostbare ingrepen, maar ze maken een verblijf in ‘de parel van Wijchen’ aangenamer.

De werkzaamheden zijn nu achter de rug. We zijn trots op het fantastische resultaat! Met de fototentoonstelling laten we dit bijzondere proces van renovatie en vernieuwing zien. En er verschijnt een boek waarin de renovatie is vastgelegd voor de huidige en toekomstige generaties.

Het kasteel is weer Ons Kasteel. Lees meer over het kasteel…