Expositie Ruth van de Pol – Batenburg

Ruth Pol Expositie batenburg - Wijchen=

Expositie Ruth van de Pol – Batenburg

  • 03 september 2023 - 24 september 2023
  • Op zondagen

  • 13:00 - 17:00
  • Batenburg
  • Gratis

In de oude Victor, Oude of St-Victorkerk, in Batenburg kun je van 3 t/m 24 september op zondagen schilderijen en tekeningen bekijken van Ruth van de Pol.

Voor Ruth van de Pol zijn het historisch vestingstadje Megen, waar zij woont en werkt, en het omliggende rivierenlandschap van de Maas, een belangrijke muze. 

Tijdens haar wandelingen maakt ze schetsen van wat ze tegenkomt in het steeds veranderende landschap. Ze verzamelt indrukken, raapt dingen op, maakt foto’s en korte filmimpressies. Ze beleeft een omgeving en slaat dit vervolgens op in haar hoofd.

De weergave, de vertaling, de associaties van de waarneming, dat alles past niet op één papier of doek, maar mondt vaak uit in een serie. Zon, licht en regen bepalen sfeer en spelen met het landschap, lijnen bewegen en kleuren veranderen. Van dramatisch donker in haar werk tot licht poëtisch.

Tijd en plaats
Oude of St-Victorkerk, Kruisstraat 7, 6634 AG Batenburg 3 t/m 24 september, zondagen van 13 tot 17 uur. Met uitzondering zaterdag 9 september i.v.m. monumentendag. Meer informatie via Oude Victor.nl