Expositie: Wanda Janota

Kunsthuis Wanda Janota - Wijchen=

Expositie: Wanda Janota

  • 09 september 2023 - 01 oktober 2023
  • Open op za. & zo.

  • 12:00 - 17:00
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • Gratis

Wanda Janota begint haar werkstukken met verschillende foto’s. Daar verwijdert ze elementen uit, voegt samen, kopieert en het resultaat is een vervreemdend beeld, uit balans, waar ze nieuwe materialen aan toevoegt. Denk aan ijzerdraad, touw, kleine voorwerpen. Zo ontstaat een theater-achtig schouwspel.

Het best slaagt haar werk als het bewuste willen en het ‘toeval’ zich harmonieus verbinden. Op verrassingen die zich telkens aandienen leer je als kunstenaar in te spelen. Het maakt Wanda Janota blij en trots als ze eindigt met een assemblage die ze onmogelijk van tevoren kon bedenken.

Kijken naar kunst doen wij niet met een neutrale blik. Onze waarneming is gestoeld op eerdere ervaringen en behalve onze vijf zintuigen spelen ook gevoel en denken een rol. Daarom zal een werk op meerdere manieren geïnterpreteerd worden, en dat is precies waar Wanda Janota op hoopt: dat ieder bij haar werk een eigen verhaal bedenkt.

waar en wanneer
Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 9 september t/m 1 oktober 2023, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.