Exposities: Yvonne Gilsin & Jops Jacobs

Exposities: Yvonne Gilsin & Jops Jacobs

Exposities: Yvonne Gilsin & Jops Jacobs

  • 27 augustus 2022 - 11 september 2022
  • Op zaterdagen en zondagen

  • 12:00 - 17:00
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • Gratis

De komende weken is in het Kunsthuis werk te zien van twee kunstenaars die beiden gefascineerd zijn door de natuur.

In haar land-, lucht-, licht- en waterschilderingen geeft Yvonne Gilsing op haar eigen manier de uiterwaarden van de Waal weer. Terwijl deze schilderijen de toeschouwer de ruimte en sfeer van het weidse landschap laten ondergaan, zoomt zij in ander werk juist in op de micro-landschapjes van mossen, schimmels en zwammen, die overal op groeien, op dakpannen en muren, en op betonnen paaltjes langs de dijk, met prachtige kleuren en structuren in eindeloze variaties.

De vorm en techniek van de grafiek van Jops Jacobs zijn het resultaat van een lange zoektocht naar een manier van weergeven. De vernis-mou techniek die zij gebruikt biedt plaats aan de natuur zelf – die zij heel rechtstreeks ervaart – maar ook aan de inbreng van haar gevoel. Zij voegt andere elementen toe aan de natuurlijke vormen van planten of bladeren en legt zo de relatie naar zichzelf. Daarmee geeft de uiteindelijke ets als het ware de integratie van mens en natuur weer.

Waar en wanneer

Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 27 augustus t/m 11 september 2022, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Toegang gratis.