Gekruid – Museum Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen - Gekruid - Wijchen=

Gekruid – Museum Kasteel Wijchen

  • 08 maart 2024 - 08 september 2024
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum
  • v.a. € 6,50 (museumkaart gratis)

Gekruid | Pittige verhalen over planten

Planten hebben een grote invloed op het menselijk leven. Met de juiste kennis over planten kan je mensen genezen of juist doden. Pas op, want als je precies weet hoe de wereld van kruiden en planten in elkaar zit, kan je zomaar voor heks worden aangezien.

In de tentoonstelling Gekruid vertelt Museum Kasteel Wijchen pittige verhalen over planten. Verhalen over gebruik en misbruik van planten, exotische planten en planten door de eeuwen heen. Ooit kon je met de aankoop van een tulpenbol stinkend rijk worden of compleet bankroet gaan. En als de supermarkt niet om de hoek is, is het handig om je eigen planten te verbouwen. Hoe deden kasteelbewoners dit?

Maak in het museum kennis met deze verhalen en kruip in een vleesetende plant voor een selfie. Vervolg je ontdekkingstocht in museumtuin De Tuun. Hier kan je planten ruiken en voelen en zie je de plantenwereld tot leven komen.

Stap in de wondere wereld van planten en kijk met andere ogen naar je eigen groene leefomgeving.

Praktische informatie
Te zien van 8 maart t/m 8 september 2024. Museum Kasteel Wijchen. Bekijk hier de prijzen.

Activiteiten tijdens de tentoonstelling

Avondlezing ‘Een vermogen voor een tulpenbol’. Woensdag 29 mei is er een avondlezing met conservator Anneke Groen van de WUR (Wageningen University & Research). Zij vertelt over de speculatie in tulpen in de 17e eeuw. Lees meer…

Manon vertelt 9 juni in een vlotte lezing over de geschiedenis van culinaire planten vanaf het ontstaan van Kasteel Wijchen. Ontdek bijzondere groenten, fruit en kruiden en hoe deze verwerkt werden tot heerlijke gerechten. Lees meer…