Gonny Beljaars exposeert in Kasteel Wijchen

Gonny Beljaars exposeert in Kasteel Wijchen - Wijchen=

Gonny Beljaars exposeert in Kasteel Wijchen

  • 29 juli 2023 - 20 augustus 2023
  • 10:00 - 17:00
  • Wijchen centrum
  • Gratis

Van zaterdag 29 juli tot en met zondag 20 augustus exposeert Gonny Beljaars uit Balgoij in Kasteel Wijchen. De expositie onthult intrigerende beeldverhalen. Kunstliefhebbers worden uitgenodigd om zich te laten betoveren door de buitengewone creaties van de beeldhouwer. In het hart van Wijchen exposeert zij haar abstracte sculpturen in de Amaliazaal en Emanuelzaal van Kasteel Wijchen. Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

Beeld Koning Willem Alexander

Beljaars, bekend van het bronzen beeld van onze koning in de raadzaal, toont haar overige werk gemaakt van verschillende materialen, waaronder gips, was, hout en brons. Haar werken variëren van getormenteerde archaïsche oerportretten tot mensfiguren in een expressionistische beeldtaal. Elk beeld straalt een monumentaal, ruw en robuust karakter uit, dat moedig het verhaal van de mensheid vertelt in allerlei omstandigheden.

De beelden van Beljaars nemen de toeschouwer mee op een emotionele reis, waarin thema’s als goed en kwaad, macht en onmacht, schuld en onschuld centraal staan. De kunstenares weet deze complexe menselijke ervaringen op meesterlijke wijze vast te leggen en brengt ze tot leven in haar sculpturen. Met interne kracht en energie reageren de beelden op deze tegenstellingen, waardoor ze een krachtig statement maken.

Spannende samenstelling

Tijdens het maakproces manipuleert Beljaars haar sculpturen, waardoor ze organisch evolueren tot autonome objecten. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en gezamenlijk vormen ze een spannende samenstelling van portretten en beelden die de bezoeker kunnen verrassen en ontroeren. De expositie biedt een unieke gelegenheid om in de wereld van Gonny Beljaars te duiken en haar kunst te bewonderen.