Kasteel vol kerstbomen met live muziek

Kasteel Hernen - Winter - Wijchen=

Kasteel vol kerstbomen met live muziek

  • 24 december 2023
  • 12:00 - 16:00
  • Hernen, Kasteel Hernen
  • 5,- (donateurs gratis)

Op de dag voor Kerst brengt duo Muzus de bezoekers van kasteel Hernen in de kerstsfeer met oude en hedendaagse kerstmuziek. Deze muzikale zussen spelen, in historische kleding, op instrumenten die in de middeleeuwen al gebruikt werden. Dit alles met prachtig versierde kerstbomen in een authentieke sfeer als decor. Deze feestelijke bomen staan in kasteel Hernen vanwege ‘De mooiste kerstboom van Gelderland’.

De twee zussen
Jos en Renata van der Hulst zijn twee zussen die zich hebben toegelegd op Middeleeuwse muziek en muziek die op de Middeleeuwen geïnspireerd is. ZIj bespelen de harp, draailier, fluit en doedelzak. Hun muziek is zeer gevarieerd, van vrolijke danswijsjes tot rustige melodieuze klanken. Hun doel, naast met heel veel plezier muziek maken, is muziek naar de mensen brengen en mensen kennis te laten maken met onze bijzondere instrumenten. Ze willen laten zien hoe leuk het is om zelf een instrument te bespelen en hun enthousiasme overdragen.

De mooiste kerstboom van Gelderland
Daarnaast kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete boom voor de wedstrijd ‘De Mooiste kerstboom van Gelderland’. Door het hele kasteel staan prachtig versierde kerstbomen in verschillende thema’s om de bezoekers echt in de kerststemming te brengen. Dit alles onder het genot van koffie, thee, chocolademelk met slagroom en koek, die te koop is bij de entree.

Praktische informatie
Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40. Zondag 24 december van 12:00 – 16:00 uur. Kosten: volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas. Reserveren via www.glk.nl/hernen