Kerstvakantie Kasteel Wijchen

Wijchen=

Kerstvakantie Kasteel Wijchen

  • 26 december 2022 - 08 januari 2023
  • Kasteel Wijchen

In de kerstvakantie is er van alles te doen en beleven in Museum Kasteel Wijchen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en voor gezinnen een spannende escape route. Of neem deel aan de verschillende activiteiten bij de tentoonstelling ‘Wijvenwereld’. En alleen nog te zien tot en met 8 januari: Het Van Bronckhorst -Batenburg Getijdenboek.

Voor kinderen en gezinnen

Museum Kasteel Wijchen is er voor jong en oud. Met de speurtocht ‘Schimmen komen tot leven’ ontdekken kinderen hoe mensen vroeger leefden.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar is er de spannende escape route ‘Het Verloren Verhaal van Gelderland’. Door het kraken van codes en het oplossen van puzzels voorkom je dat het verhaal van Gelderland wordt gewist. De escape route is voldoende uitdagend voor oudere spelers.

Activiteiten Wijvenwereld

Rondom de tentoonstelling ‘Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen organiseert Museum Kasteel Wijchen’ een afwisselend programma met activiteiten. In de kerstvakantie wordt een demonstratie verluchten gegeven, kan je deelnemen aan een workshop kalligrafie, twee instaplezingen en een instaprondleiding door de tentoonstelling. Ontdek dat de middeleeuwse maatschappij niet louter een mannenwereld was.

Het Van Bronckhorst-Batenburg getijdenboek

Tot en met de kerstvakantie is in de tentoonstelling ‘Wijvenwereld’ een heel bijzonder object te bewonderen: het Van Bronckhorst-Batenburg Getijdenboek. Het boek, in particulier bezit, is slechts 1 keer eerder tentoongesteld. Kasteel Wijchen was in de middeleeuwen in bezit van de familie Van Bronckhorst-Batenburg. Het bijzondere getijdenboek is dus even ‘thuis’: terug in de regio waar het boek ook daadwerkelijk is gebruikt. Museum Kasteel Wijchen is dan ook erg trots dit boek te mogen tonen.

Voor het volledige programma en meer informatie www.museumwijchen.nl.