Kerstvakantie Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen - Tentoonstelling KOUD - Wijchen=

Kerstvakantie Kasteel Wijchen

  • 23 december 2023 - 07 januari 2024
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum

In de kerstvakantie is er van alles te doen en beleven in Museum Kasteel Wijchen. Neem deel aan de verschillende activiteiten bij de tentoonstelling ‘KOUD’. Wordt Oerstoer met Tialda en neem je eigen vondsten mee naar ‘Tussen kei en kies’

Tentoonstelling ‘KOUD’
Op woensdag 27 december organiseert Museum Kasteel Wijchen bij de tentoonstelling KOUD! extra activiteiten voor kinderen. Je ontdekt alles over hoe de dieren eruit zagen in de ijstijd. Hoe mensen en dieren konden leven in barre omstandigheden en waarom is de mammoet uitgestorven, maar de mens niet… Deze dag is het ook mogelijk om een mammoetjasje te maken en leest er een mederwerker van het museum een verhaal voor over de ijstijd.

Woensdag 27 december tussen 11:00-15:00 uur kan je een mammoetjasje maken. Het verhaal wordt verteld om 11:00 uur, 12.30 uur & 14:00 uur.

De Leesbeestbakfiets komt naar Museum Kasteel Wijchen
Voorleesteam van de Bibliotheek Wijchen komt met de Leesbeestbakfiets naar kasteel Wijchen en vertelt verhalen voor kinderen. Het Leesbeest, de mascotte, staat voor leesplezier en voorlezen.

28 december, thema kerst. 3 januari, thema ijstijd & oerdieren. Voorleestijden beide data: 13:00 uur – 13:30 uur – 14:00 uur. Lees meer…

Oerstoer! Een tijdreis naar de ijstijd
Woensdag 3 januari is het mogelijk om deel te nemen aan de Oerstoer-tour! Tialda Hoogeveen neemt de kinderen mee op een tijdreis naar de laatste ijstijd.

Tialda vertelt aan de hand van haar boek Oerstoer – over de wolharige mammoet en de rest het verhaal van grote, uitgestorven dieren, onze voorouders die daar dapper tussendoor liepen en over klimaatverandering toen, nu en later. Naast luisteren kom je letterlijk in aanraking met de ijstijd, dankzij de botten en kaken die zij meeneemt, deze zijn tienduizenden jaren oud! Ook kan je met de botten op de foto, superstoer!

De Oerstoertour is op woensdag 3 januari 2024 van 13:30 uur tot 14:30 uur en is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. Aanmelden via deze link.

Instaplezing Leven in een Romeinse villa
Van 26 december 2023 t/m 7 januari 2024 is het Limes Festival. Museum Kas­teel Wijchen organiseert tijdens deze weken op 4 januari 2024 een lezing over het leven in een Romeinse villa. Lees meer…

donderdag 4 januari 2024 om 14:00 uur. Duurt ca. 60 minuten. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kan zo instappen, maar vol is vol.

Tussen Kei en Kies
Heb je oude botten, oude aardewerken scherven of (vuur)stenen gevonden? En wil je graag meer weten wat het precies is? Laat je vondst zondag 7 januari bekijken en beoordelen (determineren) door experts en kom meer te weten over jouw vondst. Heb je zelf geen vondst om te laten zien, maar ben je wel nieuwsgierig? Loop gerust binnen bij onze experts en neem een kijkje.

Zondag 7 januari 2024 – tussen 11:00-15:00 uur.

Deelname op vertoon van je museumticket is er géén extra toeslag.