Kindercollege Leven in de ijstijd en steentijd

Tentoonstelling KOUD - Kindercollege leven in de ijstijd - Wijchen=

Kindercollege Leven in de ijstijd en steentijd

  • 28 december 2023
  • 13:30 - 15:00
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum
  • v.a. € 2,-

Donderdag 28 december organiseert Museum Kasteel Wijchen bij de tentoonstelling KOUD! een kindercollege over leven in de ijstijd en steentijd. Sandra van Dam van Curiosityworld neemt je in de lezing mee naar de tijd van mammoeten en neanderthalers. Na de lezing ga je zelf aan de slag met het maken van een ijstijdlandschap met dieren en neanderthalers. Na afloop krijg je een leuk aandenken mee.

In de lezing leer je York uit Doggerland kennen. Doggerland ligt tussen Engeland en Europa. In de ijstijd lag dit land droog en leefden er allerlei dieren. De mensen (neanderthalers) volgden de dieren voor eten en kleding. Ze maakten gebruik van stenen werktuigen. Ook botten en hout konden ze goed gebruiken. York vertelt je er meer over in de lezing.

Praktische informatie
Het kindercollege wordt gegeven op donderdag 28 december 2023 van 13:30-15:00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar t/m 14 jaar. Prijs voor deelname: museumticket + € 2,00 toeslag. Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen, daarom is vooraf aanmelden verplicht.