Archeologiedagen in Museum Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen - Jolanda vd logt - Wijchen=

Archeologiedagen in Museum Kasteel Wijchen

  • 15 juni 2024 - 16 juni 2024
  • 13:00 - 16:00
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum
  • v.a. € 5,20

Spelen, leren en doen; het kan allemaal op 15 en 16 juni tijdens de Nationale Archeologiedagen bij Museum Kasteel Wijchen!

Kom langs in Museum Kasteel Wijchen doe een werpspel of speel een Romeinse bordspel. Ga onder leiding van de conservator aan de slag als archeoloogen maak van scherven aardewerken potjes. Ook kun je je verkleden als Romein en een selfie maken!

Heb je zelf een mooie vondst gedaan en wil je graag meer weten wat het precies is? Laat je vondst bekijken en beoordelen door een expert en kom meer te weten over jouw vondst.

Praktische informatie
De activiteiten zijn op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2024. Beide dagen inloop van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname op vertoon van een museumticket, geen extra toeslag.

Instaplezing Pittige verhalen zonder geluid – Wat vertellen archeologische plantenresten? Bezoek je tijdens de Nationale Archeologiedagen op zondag 16 juni de tentoonstelling Gekruid? Neem dan deel aan de lezing Pittige verhalen zonder geluid. Ontdek welke geheimen oude plantenresten bewaren.

Ook is dit weekend het Open Tuinen weekend in Museum Kasteel Wijchen. Bezoek ‘De Tuun’…