Lezing ‘De Sinterklaasbrand van 1906’

'Maand van de Geschiedenis' in Museum Kasteel Wijchen - Wijchen=

Lezing ‘De Sinterklaasbrand van 1906’

  • 06 oktober 2022
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum

Nicole Janssen, historicus en coauteur van het boek Ons Kasteel, zal een lezing geven over een ramp die plaatsvond in Kasteel Wijchen: De Sinterklaasbrand. De brand in de Sinterklaasnacht van 1906 is rampzalig geweest voor het kasteel. Een groot gedeelte van het gebouw en het oorspronkelijke interieur is verloren gegaan. Het had niet veel gescheeld of het kasteel zou slechts een ruïne zijn gebleven. Hoe deze brand is ontstaan, wat de gevolgen zijn geweest en hoe het komt dat het kasteel er vandaag de dag nog is, kom je allemaal te weten tijdens deze lezing.

Praktische informatie en aanmelden

De lezing is op zondag 16 oktober 2022 van 15:00-15:30 uur. De lezing is toegankelijk op vertoon van je museumticket.
Graag vooraf aanmelden via onderstaand formulier.

De spreker

Nicole Janssen is historicus en schrijver. In 2019 verscheen Wijchen Herdenkt De Tweede Wereldoorlog, in samenwerking met Antal Giesbers. Naar aanleiding van de in 2020-2021 uitgevoerde renovatie van Kasteel Wijchen verschijnt in november dit jaar het boek Ons Kasteel. Het boek beschrijft de historie, verbouwingen en toekomst van Kasteel Wijchen.

De Maand van de Geschiedenis

De  Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand honderden activiteiten door het hele land onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’.

Aanmelden kan via deze link.