Middeleeuwse klanken

middeleeuwen- kasteel Hernen

Middeleeuwse klanken

  • 29 april 2023
  • Kinderen €5,-
    Donateurs en Museumkaarthouders gratis

  • 13:00 - 17:00
  • Hernen
  • 11,50

Op zaterdag 29 april treden Jos en Renata in kasteel Hernen op met hun Middeleeuwse klanken. In het sfeervolle, authentieke kasteel kunnen bezoekers zich door hun muziek laten meevoeren naar de Middeleeuwen. Een leuk extraatje: die middag zal het muziek duo hun nieuwe artiestennaam onthullen!

Jos en Renata van der Hulst zijn twee zussen die zich hebben toegelegd op Middeleeuwse muziek en muziek die op de Middeleeuwen geïnspireerd is. Zij spelen, in historische kleding, op instrumenten die in de Middeleeuwen al gebruikt werden, zoals harp, draailier, fluit en doedelzak. Hun muziek is zeer gevarieerd, van vrolijke danswijsjes tot rustige melodieuze klanken. Hun doel, naast met heel veel plezier muziek maken, is muziek naar de mensen brengen en mensen kennis te laten maken met onze bijzondere instrumenten. Ze willen laten zien hoe leuk het is om zelf een instrument te bespelen en hun enthousiasme overdragen.

Jos speelt op de Keltische Harp, Sopraanblokfluit, Bretonse Doedelzak en de Sackpipa (een Zweedse doedelzak), Renata speel op de Draailier, de Nyckelharpa (een Zweeds strijkinstrument) en Sopraan- en Altblokfluit. Ze spelen al vele jaren samen en inmiddels hebben ze een flink repertoire opgebouwd. Het enige dat ontbrak was een naam. Met de onthulling van hun nieuwe artiestennaam op 29 april op kasteel Hernen komt daar dus verandering in!

Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen bij Nijmegen

Kosten: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,-. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas.

Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/hernen