Muziek- en KunstWeekend

Muziek en kunst Kasteel Hernen - Ton Rothengatter -Wijchen=

Muziek- en KunstWeekend

  • 07 oktober 2023 - 08 oktober 2023
  • 11:00 - 17:00
  • Hernen, Kasteel Hernen
  • v.a. € 5,- (donateurs GLK gratis)

In het weekend van 7 en 8 oktober is Kasteel Hernen in het teken van Muziek en Kunst!

Op zaterdag 7 oktober zal het muzikale duo Muzus te horen zijn. Muzus, bestaande uit de zussen Jos en Renata, zullen niet alleen overdag aanwezig zijn, maar ook tijdens de speciale avondopenstelling een muzikale bijdrage leveren.

Jos en Renata van der Hulst hebben zich toegelegd op Middeleeuwse muziek en muziek die op de Middeleeuwen geïnspireerd is. In historische kleding spelen de zussen op instrumenten die in de Middeleeuwen al gebruikt werden, zoals harp, draailier, fluit en doedelzak.

Op de zondag 8 oktober zullen de Sonderlinge Lieden de bezoekers niet alleen muzikaal vermaken, maar zij houden zich ook bezig met dansen, tingieten, weven en leerbewerken. Stap eens met deze Sonderlinge Lieden terug naar de begintijd van het kasteel en beleef!

Daarnaast kunt u uiteraard ook het kasteel ontdekken met de pratende lantaren en op zolder het geheim van de verdwenen toren ontdekken… En dit weekend is er SummerArt in Kasteel Hernen

Praktische informatie
Zaterdag 7 en 8 oktober van 11:00 uur t/m 17:00 uur. Volwassenen € 11,50. Kinderen t/m 3 jaar gratis. Kinderen v t/m 18 jaar € 5,-. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis. Reserveren is noodzakelijk!