Open Atelierroute

kunstkring Wijchen- Wijchen=

Open Atelierroute

  • 03 juni 2023 - 04 juni 2023
  • 11:00 - 17:00
  • Alverna, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen overig, Woezik
  • Gratis

In 2023 organiseert Kunstkring Wijchen voor de tiende keer een Open Atelierroute in Wijchen en de kerkdorpenDit keer vindt de route plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juni.

Ben je een kunstenaar die woont en/of werkt in de gemeente Wijchen, doe dan ook mee met dit tweedaags evenement. Zet op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur de deuren open en toon je werk aan bezoekers. Je kunt in je eigen atelier een gastexposant uitnodigen, en ook is het mogelijk met een aantal kunstenaars een locatie te delen.

Ontmoeting met publiek
De Open Atelierroute is bedoeld om de kunst in Wijchen op de kaart te zetten en makers en bezoekers met elkaar in contact te brengen. Eerdere Atelierroutes trokken elke keer veel bezoekers: honderden mensen ging op pad om een kijkje te nemen op de werkplek van kunstenaars.

De informele opzet trekt een breed publiek van geïnteresseerden, die niet alleen graag willen zien wat kunstenaars maken, maar het ook leuk vinden meer te horen over het hoe en waarom. Het is een prachtige gelegenheid om met een grote groep liefhebbers in contact te komen.

In het Kunsthuis wordt een overzichtsexpositie ingericht met werk van alle deelnemers, zodat bezoekers zich kunnen oriënteren op wat er te zien is. Ook wordt gezorgd voor routeboekjes en uitgebreide informatie op de website.

Zie ook de website van kunstkringwijchen.