Rondleiding eendenkooi Batenburg

wijchenis-batenburg-rondleiding-eendenkooi

Rondleiding eendenkooi Batenburg

  • 12 juni 2024
  • 19:00 - 21:00
  • Batenburg
  • v.a. € 3,-

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 12 juni in de avond een rondleiding door de eendenkooi van Batenburg.

De boswachter neemt je mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Een eendenkooi bestaat uit een flinke (kooi)plas waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ruim honderd geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één werkende vangpijp. De eendenkooi in Batenburg is echter nog volledig bedrijfsklaar en in originele staat.

Praktische informatie
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Woensdagavond 12 juni. Tijd: start om 19:00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 8 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5 euro p.p., donateurs 3 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies