Rondleiding eendenkooi Batenburg

rondleiding-eendenkooi-wijchenis-batenburg

Rondleiding eendenkooi Batenburg

  • 17 maart 2024
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar €8,- euro p.p.
    Donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

  • 10:00 - 12:00
  • Batenburg
  • 8,-

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 17 maart een rondleiding door de eendenkooi van Batenburg.

De boswachter neemt je mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Een eendenkooi bestaat uit een flinke (kooi)plas waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ruim honderd geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één werkende vangpijp. De eendenkooi in Batenburg is echter nog volledig bedrijfsklaar en in originele staat.

Praktische informatie
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Zondag 17 maart. Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 8 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5 euro p.p., donateurs 3 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies