Rondleiding Ruïne Batenburg

rondleiding Ruïne Batenburg - Foto GLK - Wijchen=

Rondleiding Ruïne Batenburg

  • 16 juni 2024
  • 12:00 - 15:00
  • Batenburg
  • Vanaf €2,- (Donateurs gratis)

Op een steen die ooit boven de poort van het kasteel zat, staat dat kasteel Batenburg in het jaar 327 is gebouwd op de resten van een Romeinse tempel. Daar zijn nooit bewijzen van gevonden. Wel dat de geschiedenis van kasteel Batenburg teruggaat tot het midden van de 12e eeuw. Daarmee is het één van de oudste kastelen van Gelderland. Nu is er nog een ruïne van over. De gids laat de bezoekers meevoeren naar vroegere tijden op de overblijfselen van dit imposante kasteel.

Men kan tussen 12.00 en 15.00 uur op eigen gelegenheid rondlopen op de ruïne en er zal een gids aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden kunnen een kaartje kopen voor de rondleidingen onder leiding van een gids van 13.00 en 14.00 uur.

Om 15.00 uur zal de laatste rondleiding niet alleen op de ruïne zijn, maar word je ook meegenomen door het oude kleine stadje Batenburg gelegen aan de Maas, de rondleiding XL Batenburg.

Bekijk prijzen en bestel je tickets

Niet mogelijk om deze dag aan te sluiten? De volgende datums zijn er ook rondleidingen in Ruïne Batenburg; 21 juli, 4 aug, 18 aug, 1 sept en 6 okt.

Startlocatie Molendijk 11, 6634 KE Batenburg (verzamelen voor de poort). Parkeren is gratis