Schilderijen van Els Crum in het Kunsthuis

Op zaterdagen en zondagen van 19 november t/m 4 december zijn in het Kunsthuis schilderijen van Els Crum te bewonderen - Wijchen=

Schilderijen van Els Crum in het Kunsthuis

  • 19 november 2022 - 04 december 2022
  • Op zaterdag en zondagen

  • 12:00 - 17:00
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • Gratis

De bron voor de schilderijen van Els Crum -die zij geschilderde dagboeken noemt – is haar verhouding tot het dagelijkse bestaan. Natuur en sensualiteit spelen daar een hoofdrol in. Het menselijke lichaam is haar geliefde onderwerp en uitgangspunt van haar werken. De laatste jaren, en vooral in corona tijd, is de inspiratie sterk verschoven naar de natuur, met name de uiterwaarden van de Waal.

Crum transformeert het Kunsthuis in diverse intieme hoekjes en ruimtes met haar creaties van de laatste 20 jaar: van ‘Stout kamertje’ tot ‘Encaustiek of Was-hoekje’, Tempera schilderingen, Lapwerken en ‘Stoute Doosjes’. Haar mensfiguren verschijnen en verdwijnen tussen bomen, in doosjes, in een netwerk van draden, wortels, waterstromen en bijenwas.

Waar en wanneer
Te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 19 november t/m 4 december, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.