Sint in Wijchen

Sinterklaas intocht Wijchen - Wijchen=

Sint in Wijchen

  • 12 november 2022
  • 13:30 - 17:00
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum
  • Gratis

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas niet alleen maar aan in Nederland, maar ook in Wijchen. En wat een geluk, want ze zijn klaar met de verbouwing van het kasteel! Gelukkig maar, want dan kan Sint dit jaar eindelijk weer in het kasteel slapen.

Sint zal nadat hij in Nederland op de tv aankomt direct op Ozosnel springen en in galop naar Wijchen sprinten. Hier kunnen kinderen in het kasteel tussen 13.30 – 17.00 met Sinterklaas op de foto.

Om het kasteel te betreden loop je via het Emilialaantje de kasteeltuin in, achter het kasteel langs, onder de grote boom door en via het bruggetje het kasteel in. Tijdens dit rondje om het kasteel kom je hele leuke pieten tegen, zoals de eenwieler-pieten, muziek-pieten, acrobaat-pieten en reddingsbrigade-pieten. Aan de voorzijde van het kasteel staat Ozosnel, die kun je een wortel of een appel kunt geven – nadat je op bezoek bent geweest bij Sinterklaas – op de weg naar buiten.

Aan het eind van de route zullen kinderen pepernoten krijgen. Er zullen ook gluten vrije Pieten aanwezig zijn. Deze zijn te herkennen aan hun groene kostuum.

Oh jee….! Sint kan het kasteel niet in!

Oh jee wat een drama! Sinterklaas kan het kasteel niet in, want alle sloten zijn vervangen tijdens de verbouwing en de sleutel past niet meer. Nu zijn de pieten gelukkig heel goed in klimmen, dus hebben ze toch een manier gevonden om naar binnen te gaan. Alleen dat nieuwe glazen dak levert wel wat problemen op…. Maar uiteindelijk lukt het ze en vinden ze een reservesleutel! Wat een geluk!

Om er zeker van te zijn dat de pieten volgend jaar de sleutel niet kwijt zijn vragen ze aan alle kinderen in Wijchen om een sleutelhanger te maken. Dit mag een kleurplaat zijn, hier te downloaden of op te halen bij de Intertoys, maar je mag uiteraard ook zelf iets maken. Op zaterdag 12 november 2022, tussen 13.30 en 17.00 uur kun je de sleutelhanger aan sinterklaas geven in het kasteel.

Benieuwd naar de stunts die Planpiet en Vooruitkijkpiet hebben moeten uithalen om het kasteel in te komen? Bekijk hieronder de video!

Maak jij voor Sint een leuke sleutelhanger?