Tentoonstelling Harrie Gerritz

Tentoonstelling Harrie Gerritz

  • 27 september 2022 - 30 oktober 2022
  • Kasteel Wijchen, Wijchen centrum

Nog t/m 30 oktober 2022 is in Museum Kasteel Wijchen de overzichtstentoonstelling met werken van kunstenaar Harrie Gerritz te zien. De tentoonstelling ‘Tekens in het landschap’ omvat ook niet eerder tentoongesteld werk.

Harrie Gerritz: “Kunstenaar zijn betekent dat je van de morgen tot de nacht, van de lente tot de winter met je werk bezig bent als de drijfveer van het bestaan. Ik wacht niet op inspiratie. Ik word wakker en denk: ik wil vandaag iets beleven! Een goed schilderij maken bijvoorbeeld.”

Harrie Gerritz beschouwt zichzelf als een landschapsschilder, maar zijn werk voldoet niet aan het voor de hand liggende beeld wat wij daarbij hebben. Gerritz’ schilderijen geven de essentie van het landschap weer; in de loop der jaren zijn de landschappen abstracter geworden, ze worden steeds meer vergezichten in gedachten.

In de omgeving van Wijchen, waar hij leeft en werkt, ontstond zijn fascinatie voor het landschap. In zijn schilderijen figureren huizen, kerktorens, rivieren, bomen en burchten, en de zon, de maan, sterren en planeten. Deze tekens in het landschap zijn zowel in sculpturen, op schilderijen als op zijn grafisch werk te vinden.

De tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Tekens in het landschap’ toont werk van Harrie Gerritz vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw tot nu. Er zijn sieraden, litho’s, sculpturen en schilderijen te zien inclusief werken die nog niet eerder tentoongesteld zijn.

De tentoonstelling is nog te bezoeken t/m 30 oktober 2022 in Museum Kasteel Wijchen. Voor meer informatie: www.museumwijchen.nl.