Theater en kasteelbezoek Hernen

Theater-Wijchen=

Theater en kasteelbezoek Hernen

  • 05 maart 2023 - 22 januari 2023
  • Volwassenen € 11,50
    kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00.
    Donateurs en museumkaarthouders € 3,00

  • 11:00
  • Kasteel Hernen

Op zondag 5 maart komt theater de Rode Maan weer naar kasteel Hernen. Deze keer speelt Hanna’floor de theatervoorstelling Het meisje en de bergpanter om 11.00 uur. Bezoekers van de voorstelling kunnen na afloop een tocht maken met de pratende lantaarn door kasteel Hernen, een leuke combinatie voor een zondagje uit.

Het meisje en de bergpanter

Een arm meisje woont in China in een nomadenstam. Op een dag wordt haar geit opgegeten door een panter uit de rotsachtige bergen. Het meisje is heel verdrietig en besluit de panter de bergen in te volgen om wraak te nemen met een stok. Als ze echter tegenover de gevaarlijke panter staat, durft ze niet meer en prikt ze de stok tussen hen in op de grond. Dan ontstaat er iets tussen het meisje en de panter waardoor het dier bereid is haar veel te leren. Ze leert een krijger te zijn; zo krachtig dat de keizer haar op een dag om hulp vraagt.

Theater de Rode Maan

De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en hedendaagse thema’s, speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen vinden hun wortels in de geschiedenis, maatschappelijke kwesties, sagen en klassieke vertellingen en daarnaast in de fantasie en belevingswereld van Hanna’floor de Roos. Het publiek wordt regelmatig uitgenodigd om mee te doen en te spelen.

Spectaculaire beleving  

Na het theaterbezoek is er op Hernen van alles te beleven en te ontdekken. Naast de rondgang met de pratende lantaarn, is de publiekspresentatie over de verdwenen toren te bezoeken. Spectaculair, omdat dit verhaal wordt verteld met de nodige licht – en geluidseffecten. Een ware beleving! Na afloop van de rondgang door het kasteel kunnen bezoekers op de binnenplaats pijl en boogschieten.

Datum: zondag 5 maart 2023

Tijd: 11.00

Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen

Entree: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00

Reserveren: www.glk.nl/hernen