Vierdaagse Orkest

Vierdaagse Orkest op de Markt - Wijchen=

Vierdaagse Orkest

  • 16 juli 2024
  • 19:30 - 23:30
  • De Markt, Wijchen centrum
  • Gratis

Het jaarlijks succesvolle concert van het Vierdaagse Orkest vindt plaats op dinsdag 16 juli om 19.30 uur op de Markt in Wijchen. Toegang is gratis. Het orkest bestaat uit meer dan tachtig veelal jonge artiesten. Zij reizen een week lang door het Rijk van Nijmegen en het Land van Cuijk voor hun concertreeks. Het complete concertprogramma is te vinden op vierdaagseorkest.nl.

Passie

 “Ik vind Wijchen altijd ontzettend veel sfeer hebben op het mooie plein met de gezellige terrasjes”, vertelt trompettist Janine (27). “Het publiek komt al vroeg op de terrassen zitten om een goede plek te bemachtigen. Dat voelt heel speciaal.” Esmee is zangeres bij het Vierdaagse Orkest. Ze kijkt ontzettend uit naar de concerten: “Heerlijk muziek maken met allemaal gepassioneerde mensen. We werken er hard en serieus naartoe, maar hebben ook de grootste lol. Dat maakt het Vierdaagse Orkest gewoon fantastisch.”

De zangers, dansers en muzikanten van het Vierdaagse Orkest laten tijdens de week van de Nijmeegse Vierdaagse het beste van zichzelf zien. “Ik doe ieder jaar weer mee, omdat het orkest een hele goede balans heeft tussen heel veel energie, plezier en kwaliteit. Het niveau is voor een groep amateurs heel hoog, waardoor ik elk jaar weer leer”, vertelt klarinettist Willem.

Rock tot filmmuziek

Van pop tot musical en van rock tot filmmuziek: de variatie is groot tijdens het avondvullende concert. Het publiek kan genieten van vele bekende nummers, maar ook van muziek die zal verrassen. Zoals Paconchita, dit jaar het favoriete stuk van trompettist Janine: “Vooral door de fijne zomervibes en door de gave trompetpartijen. Dit maakt me trots op mijn collega’s!”

De muzikale leiding is in handen van dirigent Bart van Zutven, die het orkest al jaren met enthousiasme leidt. Stephanie Bongers – van Werkhoven is de coach van de zanggroep, waar ze zelf ook tussen staat te stralen tijdens de concerten. De dansers van Dance Department Malden staan op het podium onder leiding van Janne van Lanen.

*Kom op tijd, want vol is vol. Op de terrassen en bij de statafels is zelf meegenomen etenswaren niet toegestaan.