Wijchen Zelfportret uit 1986

Selfies uit 1986 - Kasteel Wijchen - Wijchen=

Wijchen Zelfportret uit 1986

  • 25 mei 2024
  • 10:00 - 17:00
  • Kasteel Wijchen
  • Gratis

In 1986 maakten Wijchenaren al selfies! Herken je jezelf nog? Kom op 25 mei naar Kasteel Wijchen. Kijk of je jezelf, je ouders, grootouders of andere Wijchenaren herkent. En neem je eigen foto mee naar huis!

Aan de camera een zelfontspanner met rubberen bal: de entourage van het project “Wijchen Zelfportret”. Jos Broekman was de initiatiefnemer en gedreven kracht achter het project. De tent verhuisde later nog meerdere keren naar de Markt. Tijdens evenementen werd de Wijchense bevolking gelokt om zichzelf te portretteren in een pose naar keuze. Iedereen bepaalde zelf hoe hij of zij op de foto ging.

“Na de renovatie van het kasteel tijdens het opruimen kwamen we die foto’s weer tegen” vertelt kasteelmanager Tanja Bruins. “Ach kijk hier, Jan Moors en bakker André van Dorst” en “och deze ken ik ook nog”. Allemaal bekende en minder bekende Wijchenaren door zichzelf vastgelegd op de foto. Elke foto roept herinneringen op. En zonde om die zo maar weg te gooien. En daarom bedachten we, samen met een aantal vrijwilligers van het kasteel, om er een inloop-dag van te maken” aldus Tanja.

Wil je nog meer ontdekken van de Wijchense geschiedenis en van ons kasteel? Breng dan een bezoek aan het museum.