Winters Wijchen 2024

Winters Wijchen - Foto Dick Vogelzang - Wijchen=

Winters Wijchen 2024

  • 14 december 2024 - 15 december 2024
  • Zaterdagavond (17.00 - 21:00) + zondagmiddag (13:00 - 17:00)

  • Wijchen centrum
  • Gratis

De 2e editie van een magisch evenement van Wijchen=…. Winters Wijchen

Stap 14 en 15 december binnen in een magische winterwereld in het hart van Wijchen, waar betoverende lichtjes, de geur van heerlijke lekkernijen en een sfeer van warmte en gezelligheid je tegemoetkomen. Het hoogtepunt van deze betovering? We verwelkomen minstens 20.000 bezoekers die allemaal op zoek zijn naar de magie van Winters Wijchen…

Programma 2024 binnenkort bekend…
Klik op de afbeelding en bekijk de Aftermovie Winters Wijchen 2023

Winters Wijchen - Wijchen=

Programma 2023;

Wijchense Molen Streek productenmarkt
Een versiering van duizenden lampjes, terwijl de wieken van de molen draaien. Neem een bezoekje aan de molenwinkel en de streekproductenmarkt rond de molen. Een perfecte plek om ambachtelijke lekkernijen te proeven en de rijke smaken van de regio te ontdekken. Wordt warm met chocolade melk en gluhwein, terwijl de kinderen zich vermaken met oud Hollandse spelletjes.

Kasteel Wijchen – ontmoet de Kerstman en Kerstvrouw
En dan hebben we het majestueuze kasteel, dat omgetoverd is tot een betoverende plek waar de moderne Kerstman en Kerstvrouw je hartelijk verwelkomen. Het hele kasteel is omgetoverd in een magische droom van goud en wit en er klinken zondag prachtige klanken van Heavenly Harps in het kasteel. Gehuld in kaarslicht, sprankelende decoraties en een feestelijke sfeer, biedt het kasteel een podium voor prachtige kooroptredens van Pur Sang samen met het Hakoenakoor in de voortuin en op zondag speelt de Sambaband Alverna. Tijdens het luisteren kunt u genieten van verschillende lekkernijen die vers voor u bereidt worden of een lekkere warme kop chocolademelk.

Betoverende Verhalen straat – Spoorstraat
Voor de liefhebbers van verhalen, poëzie en prachtige teksten is er de betoverende verhalenstraat. Hier vindt je een schat aan lokale literatuur, van meeslepende romans tot ontroerende poëzie, spannende verhalen, kerstverhalen, verhalen over Wijchen, voor alle leeftijden is er iets te vinden. Er is een Wiegges dialecttent voor een bèkske koffie met een mèèlmupke en luister naar verhalen over Wijchen van vroeger. Beantwoord de vragen van de Dorpsquiz en kinderen kunnen van pagina’s uit oude boeken de mooiste en unieke engeltjes kan maken. Verzin je eigen verhalen met de storycubes die je her en der tegenkomt. Zorg voor een plekje en laat jezelf te verliezen in de verhalen en woorden van getalenteerde verhalenvertellers. Geen plekje? Er is een programma aanwezig op welke tijden er een nieuw verhaal start.

Kerstmarkt – Burchtstraat & Touwslagersbaan
Voor wie op zoek is naar de ultieme kerstsfeer, is er een betoverende kerstmarkt met ambachtelijke kraampjes, lokale kunstwerken en traditionele kerstdecoraties. Laat je inspireren door de creativiteit van lokale ambachtslieden en vind het perfecte cadeau voor je dierbaren. Ook de Wijchense winkeliers en ondernemers hebben alles op alles gezet om hun mooiste en meest feestelijke producten voor jullie te presenteren.

Betoverende ambiance – de Markt
Een van de hoogtepunten van Winters Wijchen is de verrukkelijke horeca die smakelijke hapjes en drankjes serveert, terwijl Wendy & Arjen en The Antony Singers zorgen voor een betoverend muziekspel. Op zondag zal Big Band the Black Pearls deze rol vervullen met prachtige instrumentale klanken. De kersthuisjes en een aantal foodtrucks zijn een uitnodiging om je smaakpapillen te verwennen en te genieten van de warme gastvrijheid die Wijchen te bieden heeft.

Warm onthaal – Sterreboschpleintje
Sterrebosch en Café Anneke verzorgen heerlijke hapjes en drankjes op het plein, warm lekker op bij het vuur en geniet zaterdag van de Backyardroses. Een live samenspel van 3 energieke en spontane zangeressen op gitaar, contrabas en viool.

Magisch genieten – Oudeklapstraat
In de verbinding tussen de Touwslagersbaan en de Burchtstraat is het magisch genieten. Thuis bij Fien en Meneer Smit zorgen voor verschillende heerlijke hapjes en drankjes. Zaterdagavond treden The Diva’s verschillende keren optreden en zondag verzorgt Marcel van Donk de muziek met zijn mobiele ‘one man’ orkest. Kinderen kunnen deze dag gezellig met hem mee musiceren!

Twinkel kleine ster – Winkelcentrum Promenade
Kinderen kunnen magisch genieten van de kinderactiviteitenstraat. Deze is gevuld met boordevol leuke en educatieve spellen. Er zijn knutselactiviteiten, workshops en speciale optreden voor kinderen. Zelfs de allerkleinste zullen zich geen moment vervelen…

Levend KerstverhaalKerk Antonius Abt
Bezoek zaterdag het levende kerststal met dieren, Jozef, Maria en baby Jezus. Er is rondom de Abt een lichtjestocht uitgezet waar een verteller je meeneemt lans alle mensen die een rol spelen in het kerstverhaal. Ontmoet de herbergier, koning Herodes, de herders, engelen en de drie Wijzen. Ga als Jozef, Maria of een prachtige engel op de foto en knutsel een mooi herdenken in de kerk. Warm op bij een heerlijk warm brandend vuurtje en luister naar de mooie kerstklanken van het koor.

Winkelen in magie
Er loopt in het centrum een gezellige sneeuwman rond, er zijn krakende notenkrakers, magische kerstengelen, een prachtige winterfee en er is nog veel meer te vinden… Tijdens het magische evenement zijn alle winkels en horeca in het centrum geopend. Er kunnen kerstinkopen en cadeaus ingekocht worden voor al uw dierbaren. Klik HIER om te zien welke winkels er geopend zijn.

Winters Wijchen is niet zomaar een evenement; het is een betoverende ervaring die de schoonheid en charme van Wijchen in de winter tot leven brengt. Sluit je aan bij duizenden andere bezoekers en creëer samen magische herinneringen die een leven lang meegaan. Dus, laat je meevoeren door de magie van Winters Wijchen en maak van deze winter een onvergetelijke reis door betovering en gezelligheid.