Cadeaukaart Wijchen= voor mensen met laag inkomen

Cadeaukaart Wijchen= voor mensen met laag inkomen - Wijchen=

Cadeaukaart Wijchen= voor mensen met laag inkomen

14-07-2021
De gemeente Wijchen geeft huishoudens met een laag inkomen een steuntje in de rug. Zij krijgen een Wijchen= Cadeaukaart. Omdat de kaart alleen in Wijchen ingeleverd kan worden, is het ook een mooie opsteker voor de Wijchense ondernemers.

De coronacrisis heeft bijna een jaar lang het openbare leven voor een groot deel stilgelegd. Geen festivals, gesloten winkels, geen sport en geen spontane ontmoetingen. Dat heeft ook zijn sporen nagelaten in Wijchen. Bij ondernemers, verenigingen en inwoners. Huishoudens met een laag inkomen hadden het zwaar. De gemeente wil deze groep een steuntje in de rug geven. Huishoudens met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm krijgen een Cadeaukaart Wijchen= ter waarde van 50 euro. De Cadeaukaart kan besteed worden bij ruim 100 Wijchense winkels en ondernemers.

Win-win

Wethouder Nick Derks: “Zo snijdt het mes aan twee kanten. Onze inwoners met een laag inkomen kunnen deze zomer iets extra’s doen. Tegelijkertijd hebben de Wijchense ondernemers meer omzet.”

Cadeaukaart op 20 juli nog niet ontvangen?

De huishoudens met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn, krijgen de Cadeaukaart thuis gestuurd. Daar hoeven zij niets voor te doen. Als inwoners met een laag inkomen op 20 juli nog geen cadeaukaart in hun brievenbus hebben liggen dan kunnen ze die alsnog aanvragen. Voor het aanvragen van een Cadeaukaart kunnen zij
terecht op www.wijchen.nl/cadeaukaart (NB: deze webpagina is pas op 20 juli beschikbaar).