Carnavalsdinsdag: Schik op de Mert 2019 gaat twee keer zo groot worden!

Carnavalsdinsdag: Schik op de Mert 2019 gaat twee keer zo groot worden! - Wijchen=

Carnavalsdinsdag: Schik op de Mert 2019 gaat twee keer zo groot worden!

15-01-2019

Het is nooit te laat als het om een feestje gaat…

In Wijchen gaan we er tegenaan!

‘Wijchen een gemeente waar altijd wat te beleven valt!’ Zo staat Wijchen veelal bekend in de regio. Vele vrijwilligers zetten zich hier wekelijks voor in, maar er is één evenement dat nog wel een extra boost mag krijgen én dat is de Carnaval in Wijchen. Vorig jaar hebben zes horecaondernemers de koppen bij elkaar gestoken om op de dinsdag het evenement ‘Schik op de Mert’ aan het repertoire toe te voegen. Dit jaar neemt een aantal carnavalsvierders die carnaval in Wijchen een warm hart toedragen het stokje over…. Maak kennis met het nieuwste feestteam van Wijchen!

Vorig jaar versus dit jaar
Het afgelopen jaar werd het evenement ‘Schik op de Mert’ in amper 3 weken georganiseerd, waar er uiteindelijk toch zo’n 200 carnavalisten op af kwamen. Een leuke eerste keer, maar dit keer legt de nieuwe organisatie – bestaande uit Dennis Janssen, Sven van Noort, John Toonen (Prins Carnaval Wijchen 2019), Pieter Aalbers, Bart Cobussen en Anne Nillesen – de lat een stuk hoger. Het doel is een plein vol feestvierders, het programma is nu al zo goed als rond én ook bij slecht weer gaat de Markt één groot feest worden doormiddel van een overkapping.

Loat oe eige zien!
Nieuw dit jaar is ‘Loat oe eige zien!’. Presenteer jouw vereniging, groep, organisatie, etc. doormiddel van een ludiek bord. Onder begeleiding van een spreekstalmeester zullen de carnavalisten met de borden om 11.11 in defilé de Markt op geroepen worden, met als afsluiter Prins John en zijn gevolg.

De mooiste staontoffel
Wat ook nieuw aan het programma is toegevoegd is de ‘moiste Stoantoffel wedstrijd’. Neem je eigen statafel mee. De mooiste, meest origineelste tafel wint een vette prijs én een gouden ‘Stoantoffel wisselbokaal’.

Programma
11.11 ‘Loat oe eige zien!’
11.30 Prins John opent het ontbijtbuffet. Net als vorig jaar wordt het ontbijt aangeboden door een zestal Wijchense horecaondernemers.
Optredens van:
– Mosterd na de Maaltijd – zij zijn in 2018 met het nummer Hey Jacqueline’ (waar is de vaseline) als beste carnavalsnummer 2018 uit de bus gekomen bij Omroep Brabant ‘Kies je kraker 2018’.
– De Havenzangers, wie kent ze niet?! Al jarenlang van de partij in Nederlands feestcircuit met krakers als ‘‘s Nachts na tweeën’, ‘Als de klok van Arnemuiden’, ‘Daar bij de waterkant’, ‘Ik zie een pils’ en vele andere meezingers!
– Ook lokale feestartiesten komen aan bod deze middag, zoals de Flierenfluiters en drie Wijchens feestdj’s.
Kortom een afwisselend programma voor jong en oud!

Spaarkas
Tijd heeft het feestteam niet om langs de deuren te gaan voor extra inkomsten. Daarom willen ze aan iedereen die gek is op Carnaval vragen een (kleine) bijdrage te doen. De eerste ‘carnavaleske partners’ hebben zich al gemeld, maar de organisatie kan nog wel wat inkomsten gebruiken. Draag jij Schik op de Mert ook een warm hart toe en wil je ook een plekje bemachtigen aan de ‘Wall of Fame’ met je organisatie of carnavalsgroep? Stuur dan een mail naar info@schikopdemert.nl.

Tevens zullen tijdens alle carnaval gerelateerde evenementen ‘Ik steun het Wijchens Carnaval’ buttons verkocht worden waarvan de volledige opbrengst volledig gaat naar de organisatie van ‘Schik op de Mert’.

Kaartje kopen voor Schik op de Mert?
Kaarten zijn vanaf 11 februari te verkrijgen bij de partners van Schik op Mert: Café Anneke, Zaal4, Café de Arend, Café Zus, Wapen van Wijchen, Sterrebosch, Brownies & downieS.