De mooiste kerstboom van Gelderland

Adopteer een kerstboom - Kasteel Hernen - Wijchen=

De mooiste kerstboom van Gelderland

30-10-2023

Kasteel Hernen is op zoek naar deelnemers voor “De mooiste kerstboom van Gelderland”. Volgende maand staan er overal in het kasteel kerstbomen die versierd mogen worden. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een kerstboom adopteren en versieren met zelf meegebrachte decoraties en verlichting en daarmee strijden om de titel!

“Aangezien mensen regelmatig nieuwe kerstspullen kopen of krijgen, ligt er vaak veel kerstboomdecoratie ongebruikt in een doos op zolder,” aldus Tatiana Klinkert, kasteelmanager van kasteel Hernen. “Dat is zonde. Dus wat is er leuker dan deze decoratie te gebruiken om kasteel Hernen mooi aan de kleden! Op maandag 9 en dinsdag 10 december mogen deelnemers de geadopteerde kerstboom komen versieren. Deelname is gratis en er zal een boom (tussen 2 en 2,5 m) beschikbaar worden gesteld.”

Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers aan kasteel Hernen genieten van alle creaties en een stem uitbrengen in drie categorieën: volwassenen, kinderen tot en met 14 jaar en schoolklassen. Stemmen kan tot en met zondag 24 december. Naast dat de winnaars ‘de mooiste kerstboom van Gelderland’ hebben versierd, ontvangen de individuele winnaars een jaardonateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen met o.a. een jaarlang gratis toegang tot zeven kastelen en de winnende schoolklas een uitje met de hele klas naar kasteel Hernen.

“De prijsuitreiking in het kasteel is op 28 december. De bomen blijven tot het eind van het jaar in het kasteel, daarna gaan ze terug in de grond,” aldus Tatiana Klinkert.

Deelname De mooiste kerstboom van Gelderland
Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen. Opbouw van de kerstboom is 9 en 10 december, tijden zijn in overleg. De afbouw is op 2 en 3 januari 2024. Opgeven via: www.glk.nl/hernen of mail naar hernen@glk.nl.

Bezoek De mooiste kerstboom van Gelderland
14 t/m 31 december 2023 elke donderdag t/m zondag van 12:00 – 17:00 uur. Entree volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas. Donateurs van GLK krijgen bij het uitbrengen van hun stem gratis koffie, thee of chocolademelk.