Foto’s Hemelvaartsdag

Op de braderie tijdens Hemelvaartsdag centrum Wijchen - fotograf Dick Vogelzang - Wijchen=

Foto’s Hemelvaartsdag

31-05-2022

Eén van onze fotografen Dick Vogelzang was met Hemelvaartsdag op pad in het centrum. Hierbij zijn verslag van de dag:

“De Hemelvaartsdag braderie was gezellig, maar ook druk. Al voor 10 uur liepen de eerste mensen langs de kraampjes. En dat ging door tot ver in de middag. Ook de winkels waren goed bezocht. De meesten waren open van 10.00 – 17.00 uur.

Van de traditionele weekmarkt (want donderdag) was echter niet veel te zien. Op de markt stonden wel kraampjes, maar niet degene die er normaal op de donderdag staan.

Van de terrassen werd veel gebruik gemaakt. Eerst nog voorzichtig met een kopje koffie o.i.d., maar daarna lunch en meer… Leuk was dat de scouting (welke groep?) ook wat activiteiten op de markt hadden. En er was nog meer te doen in het centrum.

Voor de kleintjes was er een kleine kermisattractie. En in het Emilialaantje konden de kinderen ponyrijden. De mascotte van de Blije Dries kreeg van de kleinsten een box of een high-five.

Het Museum Kasteel Wijchen was ook open zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Mensen konden ook informatie over het kasteel en het museum krijgen bij een stand net voor de kasteelbrug.

Een beetje op de achtergrond misschien, maar er waren wandeltochten van 5 tot 40 km. De wandelaars van WSV De Posthoorn waren vroeg begonnen aan deze “Kastelenwandeltocht”, die startte bij het Sterreboschplein. Ze liepen meer buiten het centrum, maar af en toe zag je een typische wandelaar (wandelschoenen, rugzak, etc.) tussen de braderie-gangers lopen. Die hadden hun tocht dus al gehad.

Bij Meneer Smit zou een voetbaltoernooi worden gehouden, maar vanwege het lage aantal aanmeldingen ging dit niet door. Nog wel lekker geluncht met Ida.

Op de Touwslagersbaan werd 2x een kleine modeshow gehouden.

’s Middags traden DJ Ronnie (bij Sterrebosch Eten & Drinken, Feesten & Ontmoeten) en DJ Richie (bij Cafe Zus) op en aan het eind van het horecastraatje speelde de “All weather band”.

Hoewel de ochtend nog wat fris was, de wolken er af en toe dreigend uitzagen, bleef het droog en scheen de zon lekker.”

Benieuwd naar de foto’s? Deze kun je hier bekijken…