Franks Carnavals Museum gaat weer open!

buttons-carnaval-museum-wijchen

Franks Carnavals Museum gaat weer open!

01-02-2023

Op zaterdag 11 februari opent het (pop-up) carnavals museum van Frank van Maasdijk, met dierbare carnavalsherinneringen en onderscheidingen, van 12.00 tot 17.00 uur. Verder is het museum geopend van dinsdag t/m zaterdag, op dezelfde tijden en op de vrijdagavond tijdens de Wijchense koopavond.  Er zijn spullen uit Wijchen tentoongesteld, maar ook uit heel Nederland en zelfs het buitenland! Wat mooi dat het museum weer open kan na twee jaar sluiting door corona. Neem jij ook een kijkje?

  • Locatie: Spoorstraat 53 in Wijchen (voormalig Bristolpand)

Het is inmiddels de 3e keer dat het carnavals museum door Frank van Maasdijk wordt opgezet en tentoongesteld. Eerst was zijn hobby het verzamelen van onderscheidingen, maar dat groeide uit tot een verzameling van dierbare herinneren en carnavals attributen uit het hele land.

Frank, met niet voor niets de bijnaam “goedzak uit Wijchen, heeft ook dit keer een goed doel aan de tentoonstelling verbonden. Stichting Beat Batten wordt ondersteund middels donaties.

,,Ik ben blij dat de tentoonstelling dit jaar wel weer mag tijdens de carnaval, want mijn verzameling is tussentijds alleen maar gegroeid. De berichten bleven binnenkomen van mensen, die carnavalsspullen voor me hadden. Dierbare herinneringen werden afgestaan om diverse redenen. Dat afstaan van hun carnavalsspullen was soms een gevoelig moment en er vloeiden tranen… Maar gelukkig ook soms omdat men mij wilde helpen met mijn verzameling. En de spullen werden niet alleen uit Wijchen aangeboden, maar uit het hele land en zelfs het buitenland…! En ook elke keer kwam de vraag of we weer een carnavalsmuseum wilden organiseren.”  Aldus Frank van Maasdijk.