In gesprek met Jody van Eyewish

Wijchen=

In gesprek met Jody van Eyewish

15-03-2016

Joycelyn van Hoop Keukengemak ging deze maand weer op pad voor een interview. Deze keer knoopte ze een gesprek aan met Jody Joosten van Eyewish.

“Ik loop een mooie lichte Eyewish winkel binnen en met een brede smile loopt de eigenaar Jody Joosten mij al tegemoet. In een fris wit interieur met grote vazen en bloemen in smaakvolle gele tinten, komen de vele monturen volop tot hun recht. Als jong goudsmid, moest Jody in militaire dienst. Zijn meerderen in het leger dachten, gezien zijn achtergrond, dat het wellicht een goed idee zou zijn om hem het beheer over al het optisch materiaal van tanks, geweren e.d. te geven. In het leger ontstond toen bij Jody de belangstelling voor de optiek dat uiteindelijk zijn passie werd. Ruim 30 jaar, tot op de dag van vandaag, werkt Jody met plezier in de optiekbranche.

Eerst bij verschillende bedrijven in loondienst. Daarna een aantal jaren als franchiseondernemer in Oss. Het was altijd zijn wens in Wijchen te werken vlakbij zijn woonplaats Bergharen. En eindelijk 4 jaar geleden kreeg Jody de kans om in Wijchen zijn eigen zaak te beginnen onder de vleugels van Eyewish! Blijkbaar werkt zijn passie aanstekelijk, want inmiddels staat zijn dochter bij Jody in de zaak en heeft zijn zoon vorig jaar zijn eerste Eyewish winkel in Bemmel geopend.”

“Wat vind je zo leuk aan je vak Jody?”, vraag ik nieuwsgierig.
“Als eerste vind ik het oog een fascinerend onderdeel van ons lichaam. Alles zit zo fijntjes en ingenieus in elkaar, heel boeiend om dit te bestuderen. En dan help ik graag mensen goed te kunnen zien, met daarbij een modieuze bril op hun neus, of met de juiste contactlenzen.

“En hoe zie jij je toekomst Jody? Zijn er niet teveel opticiens in Wijchen? Stuk of 7 toch?”.
“Nee hoor, 7 is wel het maximum maar er is nog groei mogelijk voor ons allen. Bovendien bedient iedere opticien hier in het dorp een eigen doelgroep. Naast de prijsvechters onderscheidt Eyewish zich in service, kwaliteit, stijl en aandacht voor de klant. Ik voel me in Wijchen ook helemaal op mijn plek. We hebben een geweldig centrum, diverse activiteiten en een leuke club actieve winkeliers. Ik hoop dat het clubje groter wordt, want het is belangrijk dat we met zijn allen het winkelen in Wijchen aantrekkelijk maken!”

Eyewish Burchtstraat 6 Wijchen
024-6422200