Parkeren Wijchen centrum

Parkeren in het centrum van Wijchen is zowel voor auto’s als fietsen heel eenvoudig en gratis!

Stallen van fietsen

Fietsenstallingen zijn te vinden aan de rand van het centrum en in de (winkel)straten. Dikwijls kunnen de fietsen hierdoor zelfs recht voor de deur worden gestald. Alleen op de Markt in de Kromme Elleboog (ingang HEMA) mogen geen fietsen geplaatst worden, dit in verband met het vrijhouden van de doorgang voor hulpdiensten. Doe dit dus ook niet, want je hebt anders kans dat je fiets weggehaald wordt door de gemeente.

Parkeren van auto’s

Prettig om te weten is dat er in het centrum van Wijchen gratis kan worden geparkeerd. Met een parkeerkaart kun je binnen de blauwe zones maximaal 2 uur staan, op andere plekken zoals in de garages langer. De blauwe zones zijn herkenbaar aan de blauwe lijnen om de parkeervakken. Op de Vlaskam (ingang via Burchtstraat) is dit maximaal 1 uur. Leg bij aankomst de parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit van je auto. De schijf stel je in op de aankomsttijd. De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Bekijk alle parkeerplaatsen op kaart.

Lang parkeren

Op iedere parkeerplaats in Wijchen is er een zone waar je langer dan 2 uur mag parkeren. Ook in de parkeergarages kun je langer dan 2 uur parkeren. Bekijk welke parkeerplaatsen er zijn.

Met het openbaar vervoer

Wijchen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wil je met het openbaar vervoer van of naar Wijchen reizen, dan kun je kiezen uit de trein, de bus of de buurtbus. Lees meer over het openbaar vervoer van en naar Wijchen centrum.

Parkeren voor gehandicapten

Bezoekers met een invalidenkaart kunnen hun auto parkeren op de speciale plekken voor de gehandicapten. Op alle parkeerplaatsen worden deze plekken aangeduid met een verkeersbord.

Camper parkeren Wijchen

Wijchen heeft een tweetal camperplaatsen in het centrum op de parkeerplaats achter de bioscoop (Oude Klapstraat). Deze parkeerplaatsen zijn gratis, maar hebben geen voorzieningen. Tevens zijn er camperplaatsen in bij mini-camping ’t Scharrelnest, Jachthaven de Batavier (Niftrik) en bij De Holtsehoek (Balgoij).

Oplaadpunten elektrische auto

Het centrum Wijchen kent enkele oplaadpunten waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. Hierbij het actuele overzicht.