Interview met… De Gouden Engel

Wijchen=

Interview met… De Gouden Engel

04-11-2015

Onze ‘verslaggeefster’ Jocelyn Hoop van kookwinkel Hoop Keukengemak ging deze maand weer op pad voor een interview met Petra Peters & Phillip van Sfeerderij De Gouden Engel.

“Met oktober woonmaand in mijn achterhoofd dacht ik eens een woonwinkel te bezoeken. Een prachtige, sfeervolle woonwinkel stap ik binnen, hier en daar al volop in Kerstsfeer ingericht. Petra Peters & Phillip van de Leur zijn eigenaren van deze mooie woon/cadeauwinkel aan de Touwslagersbaan 3 in Wijchen. Petra gaat even met mij aan een grote tafel achter in de winkel zitten. Ik stel haar enkele vragen voor dit interview, terwijl Phillip druk rondloopt en af en toe een geintje komt maken. Haha, het is duidelijk dat dit echtpaar schik in hun werk hebben…

Hoelang zitten jullie op deze plek en hoe bevalt het?

Goed, we hebben geen spijt van de verhuizing. De winkel is groter zodat we ons assortiment nu beter kunnen uitstallen. Aankomende december bestaan we 12,5 jaar en op deze locatie zitten we 3 jaar.

 

Hoe zijn jullie ooit op het idee gekomen van een eigen woonwinkel?

Toen Phillip en ik elkaar leerden kennen, bleken we echt een goede klik met elkaar te hebben. En hadden we de wens samen te gaan ondernemen. Ik was toentertijd fulltime werkzaam als verkoopster in een parfumeriezaak en Phillip was druk in de verzekeringsbranche. Het leek ons geweldig om samen een bedrijf te beginnen. Aangezien ik persoonlijk zeer geïnteresseerd ben in interieur & styling en in Wijchen nog geen woon/cadeauwinkel was, zijn we al snel na onze ontmoeting (na twee jaar) samen deze winkel gestart.

 

Zo, best een risico haha en hoe beviel uiteindelijk de samenwerking in de praktijk?

Vanaf het begin gelijk goed eigenlijk, ook in het werk kunnen Philip en ik het prima vinden. Ik doe voornamelijk de inrichting van de winkel, inkoop van het assortiment en ik geef tevens styling advies bij klanten thuis. Phillip houdt zich bezig met administratie, leveringen en social media. We staan samen in de winkel en bezoeken samen beurzen. We vormen gelukkig een goed team!

 

En de naam Sfeerderij de Gouden Engel, waar komt deze naam vandaan?

Het vorige winkelpand waarin we gestart zijn heette oorspronkelijk Hotel Café De Gouden Engel. Het het woord ‘Sfeerderij’ hebben we zelf verzonnen haha…. We kozen als winkelconcept voor een sfeervol assortiment in landelijke stijl en uiteindelijk vonden we het wel ‘lekker’ klinken: Sfeerderij De Gouden Engel!

 

Geniaal bedacht! En waar haal je dan voor je assortiment inspiratie vandaan?

Dat is er divers. Eigenlijk letten we altijd op. Veel inspiratie “komt binnen” via veelvuldig bezoeken van binnenlandse en buitenlandse beurzen en natuurlijk de input van onze leveranciers zoals o.a. PTMD, Riviera Maison, Riverdale, Lampe Berger etc etc.

 

De woningmarkt trekt weer aan zegt men, merken jullie dat ook?

Ik vind het nog te vroeg hierover te oordelen. Maar het lijkt wel of mensen in de winkel toch iets positiever zijn inderdaad en wat meer uitgaven durven te doen.

 

Waar komen jullie klanten vandaan? En hebben jullie last van het ‘internet’?

Voor onze meubelen hebben we klanten uit het hele land, voor de wooncadeau’s voornamelijk uit Wijchen e.o. We adverteren eigenlijk nauwelijks, op het moment voornamelijk in Rijk van Nijmegen Bruist en online via onze website/webshop & Facebook. De grootste kracht echter is onze fysieke winkel, sterke collecties en de sfeervolle uitstraling en presentatie daarvan. Hier kunnen klanten een interieurbeeld vormen, stoffen voelen en volop inspiratie opdoen. Onze producten moet je echt zien en voelen. Natuurlijk kun je niet stil zitten en proberen we nieuwe klanten via andere kanalen te zoeken. Zo stonden we afgelopen weekend bijvoorbeeld voor het eerst op de LifeStyle Beurs in Nijmegen. Om uit te proberen hoe dat bevalt en om nieuwe klanten in regio Nijmegen te bereiken.

En voor de Kerstdagen bieden we bedrijven speciale koopavonden aan waar zij met hun personeel onder genot van een hapje en drankje zelf de eindejaarsgeschenken kunnen uitzoeken. Wat een leuk idee Petra! Zo ontzorg je bedrijven in de vraag wat ze nu weer voor hun personeel moeten bedenken. Want als ik zo om me heen kijk, lijkt me dat je hier goed kan slagen voor mooie eindejaarsgeschenken!

 

Beste lezer, nieuwsgierig geworden? Kom gewoon langs bij Sfeerderij de Gouden Engel of kijk op de website. Geïnteresseerde bedrijven voor de Kerstpakketten/Kerstkoopavonden vinden hieronder de contactgegevens.”

Sfeerderij de Gouden Engel – Touwslagersbaan 3 – 6602 AH Wijchen – T 024-3441716 – www.degoudenengel.com