Het Kerst Sprookjesfestijn gaat niet door

Het Kerst Sprookjesfestijn gaat niet door

16-11-2021

Ook het Kerst Sprookjesfestijn wordt afgeblazen dit jaar, net als vele andere evenementen in de regio. De organisatie had al een alternatief programma klaar liggen, maar na de enorme opkomst tijdens de Sinterklaas intocht van afgelopen zaterdag, liggen de kaarten er toch anders voor. De kans op wederom een enorme toestroom vanuit de regio is zo groot, dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden.

Centrummanager Yvette Akkermans “We hebben in Wijchen altijd de instelling om op alternatieve wijze toch iets door te laten gaan. Creatieve oplossingen bedenken en snel schakelen, dat is waar we goed in zijn. Echter veiligheid staat voorop en als dat niet meer goed te organiseren is, dan moeten we daarin de juiste keuze maken. Het blijft onzeker wat we tegen die tijd wel en niet mogen organiseren, en zoals nu de cijfers ervoor staan, is de kans klein dat maatregelen grotere evenementen toestaan. Het Kerst Sprookjesfestijn heeft echt wat voorbereidingstijd nodig, ook al is het een alternatief programma. Met deze onzekerheid én het gegeven dat andere evenementen in de regio niet doorgaan, waardoor de kans aanwezig is dat het hier te druk wordt, hebben we gezamenlijk besloten het Kerst Sprookjesfestijn een jaar door te schuiven. Het zal volgend jaar echt een knaller worden, want ook Wijchen Schaatst staat dan weer op de planning!”

“Wijchen zou Wijchen niet zijn als we er toch alles aan doen om ons centrum zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken. Met meer dan 100 kerstbomen, een grote verlichte kerstboom op de Markt en prachtige aankleding van o.a. de horecapanden blijft Wijchen centrum toch nog een magisch kerstgevoel geven waar je gemoedelijk en veilig kunt komen shoppen. En wanneer de maatregelen het toelaten, kunnen er kleine verrassingen zijn in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 december,” aldus Rosanne Pak Communicatie Wijchen=.

Helemaal zonder het Kerst Sprookjesfestijn hoeven de kinderen in Wijchen het niet te doen. Want voor de kinderen in de onderbouw van de Kans & Kleur basisscholen is er een lesprogramma gemaakt, waarbij ze met opdrachten, knutsels en filmpjes al helemaal in het verhaal van Wijcheline komen. En natuurlijk is ook het Kerst Sprookjesfestijn Sprookjesboek mèt alle verhalen van Wijcheline tot nu toe, met tutorials en andere leuke spelletjes, weer te koop via webshop@wijchenis.nl en straks ook in diverse winkels.