Kringloop-lunchroom in de oude buurtsuper Alverna

Lunchroom Kringloop - Alverna - Bron Wijchense Weekblad Wegwijs - Wijchen=

Kringloop-lunchroom in de oude buurtsuper Alverna

15-12-2023

In de lege buurtsuper in het midden van Alverna komt dankzij Sem Dunkes van Woondiensten: Kringloop & Koffiehuis Alverna

Sem Dunkes
Sem durft de uitdaging wel aan te gaan. De (nu nog) lege buurtsuper gaat omgetoverd worden naar een heerlijke plek voor iedereen. Hij behoudt een aantal basisartikelen zoals brood en kaas, maar wordt verder een lunchroom en een (meubel)kringloop.

Sem heeft dankzij zijn werk met Woondiensten-Ontruiming een flinke collectie meubels verzameld. Zo kwam hij op het idee om een kringloop te beginnen, maar was de locatie in eerste instantie erg lastig. Na contact met Theo van Woezik was de oude buurtsuper een perfecte plek. Naast de kringloop wordt het ook een ontmoetingsplek. Een heerlijk plekje waar men de krant kan lezen, maar zich ook van basisartikelen kan voorzien zoals brood, koffie en kaas.

Opening
Februari 2024. Dat is volgens Sem een race tegen de klok, maar hij heeft er de volste vertrouwen in. Nu is de sloopfase aan de gang en de schoonmaak. Het nieuwe jaar gaan we beginnen met inrichten en hopelijk in februari open. Dankzij de hulp van familie heeft Sem goede hoop dat het gaat lukken.

Bron: Wijchense Weekblad Wegwijs