Landal komt naar Wijchen

Landal komt naar Wijchen

15-12-2021

Aan de Heumenseweg in Wijchen komt een nieuw vakantiepark. Op de plek van voormalige camping de Wighenerhorst en manege St Frans komen ongeveer 100 nieuwe recreatiewoningen met bijbehorende voorzieningen. Het gebied is rond de 9 hectare groot. Camping de Wighenerhorst en manege St Frans zijn in de afgelopen periode aangekocht door Kopare Development BV. Zij gaan het voormalige campingterrein herontwikkelen. Na oplevering verhuurt Landal GreenParks de recreatiewoningen.

Gemeente Wijchen is erg blij met deze ontwikkeling. Het krijgt daarmee een park met een gemoedelijk imago. De verwachte opening is rond de zomer van 2023. Nick Derks, wethouder Economie en Toerisme: ‘Landal GreenParks als verhuurorganisatie past perfect in het toeristisch perspectief op de locatie aan de Heumenseweg. Een prachtige groene locatie, zoals we dat van Landal GreenParks gewend zijn’. Het park richt zich op gezinnen en stellen die komen overnachten in de recreatiewoningen of groepsaccommodaties. 

Voormalige camping de Wighenerhorst

Op de locatie van de eerdere camping komt het nieuwe recreatiepark. In juni 2021 kondigde de eigenaar van de camping aan te stoppen met de camping. De nieuwe eigenaar is Kopare Development BV, specialist in de ontwikkeling van recreatieparken in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Start verkoop recreatiewoningen in 2022

Naar verwachting zullen al begin 2022 de eerste recreatiewoningen op het nieuwe recreatiepark in de verkoop gaan. Directeur-eigenaar van Kopare Development BV Klaas Odink is erg enthousiast: ‘Het nieuwe park moet een gemoedelijke sfeer krijgen met een knipoog naar de moderne kasteeltuinen. Centraal in het park staat het recreëren en ontspannen in het groen en aan het water’. De ontwikkelaar heeft ook de aangrenzende gronden van het naastgelegen manege St Frans gekocht. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor het nieuwe recreatiepark. Ook kan er dan gebruik worden gemaakt van de bestaande ontsluiting op de Heumenseweg.

Verbinding met het bungalowpark de Wighenerhorst

Het huidige bungalowpark de Wighenerhorst blijft bestaan. Samen met alle betrokken partijen zal worden onderzocht onder welke voorwaarden het bestaande bungalowpark in de verhuur meegenomen kan worden. De eigenaren van de huidige recreatiewoningen kunnen dan meeliften met de verhuurmogelijkheden die Landal GreenParks biedt. Deze mogelijkheden worden begin 2022 onderzocht en gezamenlijk verder uitgewerkt.