Leur in de Herfst!

Kerkje Leur - Wijchen=

Leur in de Herfst!

07-10-2021

Eén van de kleine dorpje in de gemeente Wijchen is Leur. Een verborgen parel, dat soms door Wijchenaren zelf vergeten wordt, maar waar je prachtige kunt wandelen en fietsten. Vandaar dat we Leur een keer extra in het herfstzonnetje zetten!

Monumenten in Leur

Wanneer je in Leur wandelt of fiets geniet je meteen van alle rust om je heen. Leur heeft namelijk niet veel inwoners (slecht 135), maar wel veel monumenten, dus er is altijd wat te zien. Een van de opvallendste is monumenten het kerkje in Leur en Heerlijkheid Leur, een landgoed dat al sinds 1748 in particulier bezit is.

Herfst in Leur

Wat Leur in de herfst zo speciaal maakt is dat het bosrijke gebied en de grote, statige lanen met bomen. Veel eiken en beuken beginnen nu te verkleuren en de vele paddestoelen schieten uit de grond. Benieuwd waar je het beste kunt wandelen in Leur? We hebben 3 wandelroutes voor je geselecteerd, van 5 km8 km en 13 km.

Bezoek De Leurse Hof

Na een wandeling of fietstocht even lekker bijkomen? Dit kan voor een hapje en een drankje bij het knisperende vuur bij De Leurse Hof. De Leurse Hof is gevestigd in een voormalige boerderij uit 1840. De boerderij kent een rijk verleden. Tijdens de operatie ‘Market Garden’ in 1944 was het een belangrijke rustplaats voor de geallieerden.

De koks van De Leurse Hof maken graag gebruik van lokale gerechten en verse producten. En kiezen voor gerechten passend bij het seizoen, de landelijke sfeer en omgeving. In oktober bestaat restaurant De Leurse Hof 15 jaar. Om deze reden kun je in de gehele maand oktober op woensdag en donderdag voor €15,- euro genieten van een 2-gangen diner. Je hebt de keuze uit 3 voorgerechten en 3 hoofdgerechten. Zowel vis, vlees als vegetarisch. Voor ieder wat wils.

Restaurant De Leurse Hof is gevestigd aan de Leurseweg 4 in Leur. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Het restaurant gaat op woensdag tot en met zaterdag om 12 uur open. Op zondag kun je er vanaf 11 uur al terecht. Reserveren kan via 024-6422241

Foto: Jolanda van de Logt: Wijchense mooiste plekjes in beeld