‘Maand van de Geschiedenis’ in Museum Kasteel Wijchen

'Maand van de Geschiedenis' in Museum Kasteel Wijchen - Wijchen=

‘Maand van de Geschiedenis’ in Museum Kasteel Wijchen

27-09-2022

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal. Museum Kasteel Wijchen organiseert twee activiteiten rondom een ramp die in Kasteel Wijchen gebeurde: de Sinterklaasbrand in 1906.

16 oktober Lezing “De Sinterklaasbrand van 1906”

Nicole Janssen, historicus en coauteur van het boek Ons Kasteel, zal een lezing geven over de Sinterklaasbrand. De brand in de Sinterklaasnacht van 1906 is rampzalig geweest voor het kasteel. Een groot gedeelte van het gebouw en het oorspronkelijke interieur is verloren gegaan. Het had niet veel gescheeld of het kasteel zou slechts een ruïne zijn gebleven. Hoe deze brand is ontstaan, wat de gevolgen zijn geweest en hoe het komt dat het kasteel er vandaag de dag nog is, kom je allemaal te weten tijdens deze lezing.

Teken- en kleurwedstrijd voor kinderen

Wat nu als Kasteel Wijchen na de brand in de Sinterklaasnacht in 1906 niet opnieuw was gebouwd? Wat als jij het kasteel opnieuw had mogen bouwen? Hoe zou jouw kasteel er dan uitzien? Kom naar Museum Kasteel Wijchen en teken en kleur jouw droomkasteel en win een leuke prijs! Je kan de hele maand oktober meedoen.

Voor meer informatie en aanmelden voor de lezing: www.museumwijchen.nl.