Molenaar Jeroen van de Water ontvangt Monumentenprijs

Molenaar Jeroen van de Water ontvangt Monumentenprijs - Wijchen=

Molenaar Jeroen van de Water ontvangt Monumentenprijs

03-09-2020

Op donderdagmiddag 3 september reikte wethouder Paul Loermans de Monumentenprijs 2019 uit. De prijs werd in ontvangst genomen door molenaar Jeroen van de Water. Hij is in alle opzichten een uitstekend voorbeeld van het levende erfgoed. Voor de molen is hij een waardevolle schakel tussen verleden, heden en toekomst.

De Monumentenprijs zou eigenlijk al op 19 maart aan hem zijn overhandigd, maar door de uitbraak van het Coronavirus kon dat toen niet doorgaan. Nu krijgt hij alsnog de prijs uitgereikt.

Aanstekelijk enthousiasme

Van de Water is sinds 2013 actief als molenaar op de monumentale molen aan de Bronckhorstlaan in Wijchen. “De enthousiaste inzet van molenaar Jeroen is onmisbaar: zonder molenaar geen werkende molen! Dankzij hem wordt er nog ambachtelijk gemalen op de molen”, aldus wethouder Loermans. “Diverse meelproducten zijn te koop in de molen. Klanten komen er graag. Bevlogen geeft hij regelmatig rondleidingen aan geïnteresseerde bezoekers. Zo vervult hij voor jong en oud prima de rol van ambassadeur voor de Wijchense cultuurhistorie. De Monumentenprijs 2019 is dan ook dik verdiend!”

UNESCO

Sinds 5 december 2017 is het molenaarsambt geplaatst op de UNESCO-lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een mooie blijk van waardering voor
alle actieve molenaars.

De Oude Molen bezoeken?

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.wijchensemolen.nl

*Foto gemaakt door Dick Vogelzang