Museum Kasteel Wijchen open online

Romeinse munt met afbeelding van keizer Trajanus - Wijchen=

Museum Kasteel Wijchen open online

06-05-2020

Wegens de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is Museum Kasteel Wijchen sinds13 maart jongsleden gesloten. De deuren zullen vooralsnog gesloten blijven. Dit betekent niet dat de collectie niet meer te zien is voor het publiek. Museum Kasteel Wijchen gaat enkele topstukken uit de collectie online aan het publiek tonen en virtuele rondleidingen door het kasteel geven.

Topstukken

Vanaf deze week zal wekelijks een topstuk uit de collectie met toelichting door conservator Ben Teubner via de website en social media van het museum online te zien zijn. Het eerste collectiestuk dat getoond wordt is een bijzondere Romeinse munt met de afbeelding van keizer Trajanus.

Virtuele rondleidingen

Behalve het online bezoeken van de collectie van het museum kunnen bezoekers ook een virtuele rondleiding doen. Rondleiders van het museum nemen bezoekers mee naar de kelders of de kapel van Kasteel Wijchen. Zeker nu het kasteel tot medio 2021 op slot is voor renovatiewerkzaamheden blijft het mogelijk het kasteel een ‘bezoekje’ te brengen.

Online museum

Het online museum is te zien via de website van het museum www.museumwijchen.nl/online-museum/. Op de website zal het online museum wekelijks met een ‘virtuele tour’ worden uitgebreid.