Museum Kasteel Wijchen zoekt modellen

Museum Kasteel Wijchen zoekt modellen

06-12-2022

Bij de tentoonstelling ‘Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen organiseert Museum Kasteel Wijchen in samenwerking met het kledingatelier van het Gebroeders van Lymborch Huis een modeshow met middeleeuwse kleding.

De Gebroeders van Lymborch schilderden in 15 jaar tijd zo’n 800 miniaturen, waarvan een groot aantal nog steeds ons beeld van de middeleeuwen bepalen. De miniaturen geven veel informatie over middeleeuwse kleding, huisraad en gewoonten. Het kledingatelier heeft kleding van enkele miniaturen nagemaakt en toont deze in de modeshow.

De modeshow is op zondag 5 februari 2023 van 15-16 uur in Kasteel Wijchen.

Oproep modellen

Voor de modeshow is Museum Kasteel Wijchen op zoek naar vrijwilligers die de middeleeuwse kleding willen showen. Het museum zoekt vrouwen met bovenmaat 38-42 (japonnen vallen wijd over de heup) en mannen met maten 50-54.

Lijkt het je leuk om aan de modeshow mee te werken? Of ken je iemand in jouw omgeving die het leuk vindt om mee te werken? Stuur dan een mail met je naam, foto en je kledingmaat naar contact@museumwijchen.nl.