Nieuw initiatief in Wijchen: De ‘Wijchen= cadeaukaart’

Wijchense Cadeaukaart - Wijchen=

Nieuw initiatief in Wijchen: De ‘Wijchen= cadeaukaart’

18-09-2020

Één cadeaukaart te besteden bij ondernemers in de gehele gemeente Wijchen

Na onderzoek te hebben gedaan onder de Wijchense inwoners en bedrijven is gebleken dat er behoefte is aan een gezamenlijke Wijchense cadeaukaart. Één cadeaukaart die op meerdere plekken in de gehele gemeente ingeleverd kan worden. En het lijkt nu al een succes te worden, want binnen een aantal dagen hebben meer dan 65 ondernemers zich aangemeld als ‘inleverpunt’! Hierop heeft Stichting Wijchen= Promoties besloten om ruim voor de feestdagen de cadeaukaart te gaan lanceren. Een leuk feit is dat een deel van dit initiatief gefinancierd wordt door de inwoners uit de gemeente Wijchen, met het geld dat opgehaald is tijdens de ‘Wijchen= Samen Sterk!’ actie (de verkoop van T-shirts, tassen, ansichtkaarten en losse donaties).

 Wat voor een type cadeaukaart gaat het worden?

Centrummanager Yvette Akkermans. “Wij hadden vooraf een aantal punten genoteerd waar de cadeaukaart aan zou moeten voldoen. De kaart moet betrouwbaar zijn, makkelijk in gebruik voor zowel ondernemer als consument én er professioneel uitzien. Na diverse gesprekken te hebben gehad met meerdere partijen viel de papieren cadeaukaart al snel af. Naast dat deze fraudegevoeliger is, heb je hierbij veel meer administratieve rompslomp. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de gebiedsgerichte cadeaukaart van ‘CCV Connect’, een product van CCV. Een betrouwbare partij die veel ondernemers al kennen van andere betaaloplossingen.”

 Waar te koop?

De Wijchen= Cadeaukaart zal in heel Wijchen op diverse plekken vanaf € 5,- euro te koop zijn. De lijst waar je de cadeaukaart kunt kopen en inleveren zal binnenkort op de webshop van www.wijchenis.nl beschikbaar zijn.  Via deze website zal de cadeaukaart ook online te bestellen zijn en kun je een Pdf-bestand van de cadeaukaart direct in je mail ontvangen. Handig voor als je vergeten bent een cadeautje te kopen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de cadeaukaart te laten bezorgen en eventueel in een cadeauverpakking. Via de website of app kan ook gecheckt worden wat het resterende bedrag is van je cadeaukaart. De cadeaukaart is niet inwisselbaar voor geld, tabak of loten. Een cadeaukaart hoeft namelijk niet in één keer uitgegeven te worden, maar kan in gedeeltes en bij verschillende bedrijven besteed worden. Nog een voordeel van dit systeem ten opzichte van een papieren kaart.

Als bedrijf meedoen aan de Wijchen= Cadeaukaart?

“Hoe meer ondernemers er mee doen, des te succesvoller dit initiatief gaat worden. Maar helaas hebben we niet van elke ondernemer in Wijchen de contactgegevens en het is voor ons niet haalbaar om elke ondernemer individueel te benaderen”, aldus Rosanne Pak, Communicatie Wijchen= Promoties. “Vandaar deze oproep aan de ondernemers in de gemeente Wijchen om bij interesse contact met ons op te nemen. Dit geldt ook voor organisaties die Wijchen= Cadeaukaarten willen bestellen als kerstgeschenk. Uiteraard kunnen we dit geschenk ook uitbreiden met andere lokale producten. Zo hebben we al contact met Stichting Andere KOEK over de Emiliakoeken en willen we ook graag samenwerken met bedrijven als de Wijchense Molen en Brouwerij Wijchense Schòne. We zijn te bereiken via cadeaukaart@wijchenis.nl