Vacature voorzitter werkgroep ‘Kwaliteit, Veiligheid & Ondernemerschap’

Yvette en Rosanne - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

Vacature voorzitter werkgroep ‘Kwaliteit, Veiligheid & Ondernemerschap’


Wat houdt de vacature in?

Wijchen heeft een aantrekkelijk en ondernemend centrum waar vaak wat te beleven is. Om deze aantrekkelijkheid, uitstraling en gastvrijheid te behouden en te verbeteren, zoeken we een ondernemende, motiverende, digitaal fitte voorzitter voor de werkgroep ‘Kwaliteit, Veiligheid & Ondernemerschap’.

Het doel is om in de toekomst een ‘Betekenisvolle Buitenruimte’ en ‘Onweerstaanbare Ondernemers’ in een schoon, net en veilig centrum te faciliteren, aansluitend op de kernwaarden en huisstijl van Wijchen=: ‘samen, gastvrij, groen, centraal, innovatie & historie’.

Yvette Akkermans en Rosanne Pak - Wijchen=

Werkzaamheden

 • Het adviseren en stimuleren tussen verschillende marktpartijen, zoals bestuur centrummanagement, pandeigenaren en gemeente over alle kwaliteitsaspecten op het gebied van uitstraling, veiligheid en ondernemerschap. En hier samen met ondernemers, pandeigenaren en vrijwilligers uitvoering aan geven.
 • Organiseren en waarborgen van aankleding in het centrum, zoals de groen/bloemvoorziening, verlichting, spandoeken, vlaggen, etc. i.s.m. marketingmanager en pandeigenaren.
 • Begeleiden en voorzitten van de werkgroep Veiligheid, bestaande uit stakeholders als ambtenaren van gemeente, boa’s, politie, brandweer en centrumondernemers.
 • Het driejaarlijks initiëren en begeleiden van de audit ten behoeve het “Keurmerk Veilig Ondernemen”. (de eerstvolgende audit is eind september 2024.)
 • Het begeleiden van ondernemers tot ‘onweerstaanbare ondernemer’ met een eigen ‘fanbase’

Wie ben jij?

 • Je hebt interesse in het ‘nieuwe winkelen’ en ‘beleving & veiligheid in een centrumgebied’
 • Je voelt je als een vis in het water als je met ondernemers aan de slag kunt gaan
 • Je bent toegankelijk en aanspreekbaar
 • Gaat voor kwaliteit
 • Anticipeert op mogelijke risico’s en ontwikkelingen
 • Werkt zelfstandig, maar ook in teamverband (de neuzen dezelfde kant op krijgen)
 • Je hebt voldoende tijd voor vrijwilligerswerk (circa 4 uur per week)
 • Je hebt een lange adem en gaat voor een langere tijd de samenwerking met ons aan (Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd)

Wat we bieden

Wat jij ervoor terug krijgt is een ondernemend netwerk en zichtbaar resultaat van je bijdrage in het centrumgebied waar jij je thuis voelt.

Wie zijn wij?

Iedereen die in Wijchen centrum woont, werkt, winkelt of uitgaat moet kunnen genieten van een aantrekkelijk, sfeervol, gastvrij en veilige omgeving. Vandaar dat op 28 maart 2012 het centrummanagement is opgericht.

Centrum Management Wijchen (CMW) is een samenwerkingsverband van diverse partijen; zoals ondernemers, gemeente en vrijwilligers én heeft als doel het economisch functioneren van het centrum te versterken.

Interesse?

Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan of heb je vragen? Neem dan contact op met Yvette Akkermans cmw@wijchenis.nl | 06 – 21 54 27 21


Het land van heerlijkheden tussen Maas & Waal

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat hier goed vertoeven was.

De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Agenda
Winkels
TIP
Horeca
Webshop
Overnachten