Foto’s Oude voertuigen Dag

Oude voertuigen dag 2022 - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

Foto’s Oude voertuigen Dag

15-09-2022

Op zondag 11 september werd er in de kasteeltuin van Kasteel Wijchen weer een Oude Voertuigendag georganiseerd. Fotograaf Dick Vogelzang was weer op pad en heeft er naast het maken van foto’s een leuk verslagje van gemaakt:

Auto’s verzamelen in de kasteeltuin

Al ruim voor 7 uur kwamen de eerste wagens van de organisatie in de kasteeltuin, niet lang daarna gevolgd door de allereerste deelnemers aan de oude voertuigen Dag 2022. Merendeel daarvan waren vrijwilligers, die hielpen met de opbouw van de stands. Het was nog wat mistig, maar de zon deed z’n best om door te breken. Rond een uur of 9:30 begonnen de andere wagens binnen te komen op het terrein, keurig gestuurd via de inschrijftafel en daarna in vakken per periode (jaartallen). In totaal waren er zo’n 160 deelnemers, zowel auto’s, vrachtwagens als motoren en bromfietsen.

De rondrit

Vanaf 11:30 uur de kasteeltuin vertrokken de voertuigen voor een rondrit, die o.a. door Grave en Cuijk richting Groesbeek liep en ze via Molenhoek en Malden weer naar het Wijchens kasteel voerde. De aankomst daar was vanaf ongeveer 15:00 uur. De voertuigen werden weer keurig opgesteld op jaartal in een zestal categorieën, waarna deelnemende auto’s werden gekeurd.

los op de Rock & roll muziek

In de tussentijd speelde de band “SEM” lekkere Rock & Roll muziek en op de dansvloer gingen de beentjes los. Rondom die vloer stonden ook wagens uit de Rock & Roll periode: veelal grote Amerikaanse wagens al dan niet met vinnen op de kont. En er was catering aanwezig…

Prijsuitreiking

Om 16:00 uur werden de prijzen uitgereikt. Naast de winnaars in de 6 categorieën, was er ook een speciale prijs: Henk Teunissen had een speciaal VW T1-busje met aan beide zijde openslaande deuren (!) Dat busje stond er als wrak, maar volgend jaar hoopt hij met de gerestaureerde bus te kunnen showen.

Bekijk hier de foto’s deel 1!

Bekijk hier de foto’s deel 2!