Pontjes dagelijks in de weer!

pontje-nemen-wijchenis-pontjesdagen

Pontjes dagelijks in de weer!

10-06-2024

Goed nieuws voor iedereen die graag het water over gaat tijdens een heerlijke dag op pad! De pontjes varen weer dagelijks over de Maas, de Neder-Rijn/Lek en de Linge. Vanaf 15 juni vaart de pont ook over de Waal.

Er wordt dagelijks gevaren tot en met 15 september, met de laatste vaardag op 29 september 2024. De vaartijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, behalve de Liniepont die vaart tot 17.15 uur. Check altijd de vaarschemaborden of de website voor de exacte laatste afvaarten. Op alle pontjes kun je contactloos betalen, wat vooral op drukke dagen heel handig is!

De pontjes hebben de volgende locaties:

  • Maas: Pontje Ham, Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen
  • Neder-Rijn/Lek: Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren en Liniepont
  • de Linge: Galgenwaard-Heukelum
  • Waal: Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard en Varik-Heerewaarden) vanaf 15 juni!

Vanwege de hoge waterstanden is het slim om vooraf te kijken of de pont vaart. Check www.uiterwaarde.nl of bel 0344 – 22 88 00 voor de actuele informatie. Volg Uiterwaarde ook op Facebook voor het laatste nieuws.

Tip! In Wijchen en omgeving kun je heerlijk fietsen. Leuk om doorheen te fietsen zijn de verschillende dorpen, het stadje Batenburg, door de bossen, de polders of langs de Maas. Je kunt eenvoudig je eigen fietsroute maken met het fietsroutenetwerk en op de kaart van de online routeplanner kun je zelf je start- en eindpunt aangeven. Ideaal om te combineren met een oversteek van een pontje!