Project Restaurant van Morgen gestart

Project Restaurant van Morgen gestart - Thuis bij Fien - Wijchen=

Project Restaurant van Morgen gestart

24-10-2022

In restaurant Thuis bij Fien startte vanmorgen tijdens een feestelijk moment het pilotproject Restaurant van Morgen. De menukaart van het restaurant gaat verder verduurzamen om voedselverspilling tegen te gaan. Wethouder Nick Derks gaf samen met horecaondernemer Kees de Louw het startsein en onthulde het schildje Restaurant van Morgen. Een nieuwe fase met meer plantaardige gerechten op de menukaart en minder verspilling van voedsel.

Dit pilotproject – samen met provincie Gelderland en ondersteuning van Greendish – maakt inzichtelijk waar voor restaurants de kansen liggen om te verduurzamen. Met natuurlijk behoud van gasttevredenheid. Meedoen levert veel op. Meer kennis, beter inzicht in de bedrijfsvoering én het is beter voor het milieu.

Kees de Louw: “Bij Thuis bij Fien hebben we al geruime tijd een gevarieerde kaart waarbij er ook voor de niet vleeseter een ruime keuze is. Vanzelfsprekend heeft voedselduurzaamheid ook aandacht van ons. Toen we het aanbod kregen vanuit de provincie Gelderland en de gemeente Wijchen om deel te nemen aan het project Restaurant van Morgen, aarzelden we dan ook geen moment. De twee doelstellingen van het project, het verminderen van voedselverspilling en een duurzame kaart, ondersteunen we van harte. Graag werken we aan een gevarieerde kaart met gerechten die voor al onze gasten aantrekkelijk is”.

Wethouder Nick Derks: “Wij werken er samen met de provincie Gelderland hard aan om onze klimaatdoelen te bereiken en onze ondernemers hierbij te helpen. Eén van de programma’s die we hiervoor inzetten is Restaurant van Morgen. Daarmee ondersteunen we ondernemers in de horeca om aan de slag te gaan met meer plantaardig voedsel en minder voedselverspilling. Hiermee maken wij onze horeca toekomstbestendig”.

Eten van de toekomst
Gasten bij Thuis bij Fien gaan ontdekken dat plantaardig eten smakelijk is. Thuis gaan zij naar verwachting ook meer plantaardige gerechten eten. Het helpt bij de voedseltransitie en het verminderen van de CO2 uitstoot. Zo kan een kleine verandering op het bord een grote impact hebben.