Rosanne Pak wordt nieuwe centrummanager in Wijchen centrum

Arthur Janssen, voorzitter bestuur Centrum Management Wijchen en pandeigenaar die Rosanne Pak feliciteert met haar nieuwe baan - Wijchen=

Rosanne Pak wordt nieuwe centrummanager in Wijchen centrum

09-11-2022

Vanaf 1 januari 2023 gaat Rosanne Pak aan de slag als nieuwe centrummanager. Voor vele geen onbekende in het Wijchense, want Rosanne is inmiddels al bijna 10 jaar werkzaam als Marketingmanager voor Centrum Management Wijchen (CMW), Stichting Wijchen= Promoties (promotie toerisme heel gemeente Wijchen) en bij Stichting Wijchen= Cadeaukaart.

Rosanne: “Ik ben inderdaad al enige tijd werkzaam voor het centrummanagement en nog altijd met veel plezier als marketingmanager. Ik zal eerlijk zeggen dat ik nooit eerder de ambitie heb gehad om centrummanager te worden. Eigenlijk pas toen Yvette Akkermans de knoop definitief doorhakte om weg te gaan ben ik hierover gaan nadenken. In eerste instantie vanuit de gedachte wat het beste is voor de ondernemers in het centrum, maar later ook wat het beste is voor mijn eigen ontwikkeling.”

“We hebben een roerige tijd gekend de afgelopen jaren en voor veel ondernemers is het nog steeds een ontzettend roerige tijd. Het laatst wat ik wil is dat er veel gaat veranderen. Het merendeel van de ondernemers ken ik al persoonlijk en wisten mij altijd al te vinden. De manier van werken, de processen en de evenementen die nu worden georganiseerd zullen hoofdzakelijk hetzelfde blijven. Dat maakt de overgang voor de ondernemers niet alleen een stuk minder groot, maar het geeft mijzelf en ook de organisatie veel rust.”

“Mijn twee voorgangers Piet Phillipsen en Yvette Akkermans hebben mij altijd enorm betrokken bij hun werkzaamheden. Daarnaast nam ik sinds begin dit jaar al diverse taken over van Yvette op de dagen dat zij bij Noviotech Campus aan het werk was. Dus naast dat ik veel van mijn voorgangers heb geleerd, heb ik ook al een beetje aan vak centrummanager mogen snuffelen en dit smaakte eerlijk gezegd naar meer.”

Maar waarom kwam er dan toch nog een vacature open te staan, als er al zo’n enthousiasteling was die het stokje kon overnemen? Arthur Janssen, voorzitter bestuur Centrum Management Wijchen en pandeigenaar legt uit: “We wilden echt voor de beste kandidaat gaan. Sollicitanten hebben dezelfde vragen gekregen en we hebben gekeken naar het type persoon dat het beste bij de functie past. Op deze manier kreeg er niemand een voorkeursbehandeling en konden we appels met appels vergelijken. Op basis van deze gesprekken heeft het bestuur unaniem gekozen voor Rosanne.”

Rosanne sluit af: “Het was wel even spannend. Het was zeker geen gesneden koek. Maar achteraf fijn dat het op deze manier gegaan is, want ik weet nu dat het bestuur 100% achter me staat en dat heb je wel nodig. Het vak centrummanager is niet altijd een makkelijk beroep, want je hebt met meerdere belangen te maken. Dan is het fijn dat ik weet dat ik kan terugvallen op het bestuur. Mijn voorgangers hebben voor een mooie basis gezorgd. Mijn doel is om dit te bewaken en samen met het bestuur, de ondernemers, vrijwilligers, bewoners, pandeigenaren en gemeente Wijchen deze basis te en verder te professionaliseren. En ik kijk er naar uit om vanaf 1 januari officieel als centrummanager aan de slag te gaan!”