Schatkamers van Gelderland VR game

Schatkamers van Gelderland VR game - Museum Kasteel Wijchen - Wijchen=

Schatkamers van Gelderland VR game

12-01-2024

Van 13 januari t/m 25 februari 2024 kan je in Museum Kasteel Wijchen de Schatkamers van Gelderland VR game spelen. Beleef de geschiedenis van Gelderland zoals je het nog nooit hebt gezien!

Het spel
In de Schatkamers van Gelderland VR Game heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd. De VR Game is een spel voor twee spelers. Spelenderwijs ontdekken zij het verhaal van Gelderland en springen door zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis.

Binnen het project Schatkamers van Gelderland werken ruim 30 Gelderse erfgoedinstellingen samen om het verhaal van Gelderland te tonen door bijzondere collectiestukken digitaal bij elkaar te brengen. Dit verhaal wordt met behulp van moderne digitaliseringstechnieken en vernieuwende presentatievormen aangeboden door ‘Schatkamers Online’ en ‘Schatkamers VR Game’.

Ontdek Museum Kasteel Wijchen en speel het spel!